Café Rozenhof weer open

Café Rozenhof aan de Lierseweg in Herentals is weer open. Sinds maart was de zaak verzegeld na een inval van de politie. De uitbater werd verdacht van betrokkenheid bij prostitutie, drughandel en witwaspraktijken. Volgens zijn raadsman wordt de eigenaar niet meer in verdenking gesteld.

Sinds vorige week maandag is de verzegeling opgeheven en mocht café Rozenhof opnieuw de deuren openen. Goed nieuws voor eigenaar Vincent Vervoort en zijn vader en medezaakvoerder Paul.


De Antwerpse politie viel in maart het café binnen in het kader van een grootschalig drugonderzoek dat al sinds juni 2014 liep. Het parket van Antwerpen onderzocht de medewerking van enkele personen uit Herentals en viel het café binnen. Bij die inval kwamen naast de medewerking van die personen ook prostitutie en de mogelijke betrokkenheid bij witwaspraktijken aan het licht. Paul kwam drieënhalve maand in voorarrest te zitten.

Iedereen vrijgelaten

"Ondertussen is het onderzoek afgelopen en zijn alle personen vrijgelaten die in verdenking gesteld werden. Mijn twee cliënten, Vincent en Paul Vervoort, zijn niet in verdenking gesteld", benadrukt advocaat Liesbeth Meirens. "Nu gaat het dossier naar het openbaar ministerie, dat bijkomend onderzoek kan vragen." Er moet een eindvordering worden opgesteld voor de raadkamer. Die verwijst de zaak eventueel door naar de correctionele rechtbank. "Mijn cliënten kunnen nog opgeroepen worden. Voorlopig mag het café open blijven." (JOBG)