Bewoners van De Molekens in Herentals promoten veilig naar school fietsen

Vanderveken
Enkele bewoners van De Molekens in Herentals promoten donderdag de positieve actie van veilig fietsverkeer en wederzijds respect tussen fietser en automobilist.

Met borden langs de invalswegen naar de twee scholen, De Leertuin en Ibis, willen ze automobilisten motiveren om fietsers niet voorbij te steken in de smalle straten van de wijk.

‘Dank je om mij voor te laten. Ik ben al bijna op school’ en ‘Fiets maar rustig. Ik rij wel achter je’ zijn twee van de boodschappen. Omwille van de smalle straten en het gegeven dat fietsers vaak naast mekaar rijden, merken buurtbewoners dagelijks gevaarlijke situaties op het moment dat auto’s proberen om fietsers te passeren. Een inhaalbeweging die weinig of geen tijdswinst oplevert. Vanuit deze positieve gedachte willen de bewoners automobilisten aansturen op een veilige situatie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.