Bekende cafébaas Eddy Druyts (76) onverwacht overleden

Herentals verliest met Eddy een monument.
Vanderveken Herentals verliest met Eddy een monument.
Eddy Druyts (76), uitbater van het gelijknamige café op de Grote Markt in Herentals is afgelopen weekend overleden in wzc Bremdael. Hij was een bekend en geliefd persoon in Herentals en ver daarbuiten.

Eddy Druyts behaalde een diploma Rechten en begon zijn carrière als advocaat in 1969. Ook tijdens zijn studententijd was hij enorm populair. Zijn vrienden van de studentenvereniging De Mastentop bleven vrienden voor het leven.


Na een kleine tien jaar in de advocatuur hing Eddy zijn toga aan de haak.


Na het overlijden van zijn vader nam hij het familiecafé in eigen handen. Zijn grootvader had het pand destijds in 1897 gekocht. Eddy wou niet dat het café uit handen van de famiilie ging na het overlijden van zijn vader, dus kroop hij zelf achter de toog. Daar deed hij vaak samen met zijn oude vrienden de studententijd nog eens over.

Uitvaart op 13 november

Dertig jaar lang heeft Eddy, samen met zijn vrouw May, café Druyts uitgebaat. In 2008 heeft hij het verkocht te kunnen genieten van zijn pensioen.


De dood van Eddy kwam heel onverwacht.


Vrijdag was hij nog met één van zijn beste vrienden uit zijn studententijd, Staf Carens, iets gaan drinken aan de jachthaven. Staf was altijd vaste klant in café Druyts en bezocht zijn goede vriend nog geregeld in het woonzorgcentrum. Zaterdagnacht overleed Eddy rustig in zijn slaap.


De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op maandag 13 november om 11 uur in de Sint-Waldetrudiskerk in Herentals. (TJW)