Babysitter misbruikt achternichtje: 50 maanden cel

De beklaagde was al twee keer eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten

Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout
Een 28-jarige man is door de rechtbank in Turnhout tot een gevangenisstraf van 50 maanden veroordeeld voor seksueel misbruik van zijn achternichtje (9). Hij liet jonge meisjes zich ook uitkleden voor de webcam.

De man woont momenteel in Antwerpen. Op het moment van de feiten woonde hij in Herentals, waar ook het seksuele misbruik zich heeft voorgedaan. Het was de neef van de man die in juli 2018 naar de politie stapte. Die had tijdens het opruimen een briefje gevonden met de boodschap ‘Vind je het leuk als ik je midden wrijf?’

Zijn dochtertje (9) vertelde dat haar babysitter dat geschreven had. Ze voegde er aan toe dat hij regelmatig met zijn hand in haar onderbroekje ging om haar te betasten. “De beklaagde was enkel bezig met de bevrediging van zijn eigen gevoelens en behoeften. Hij maakte als babysitter en achterneef misbruik van zijn gezags- en vertrouwensfunctie”, oordeelt de rechter.

Op de computer van de man werden verscheidene kinderpornografische afbeeldingen en filmpjes gevonden. Tijdens het onderzoek bleek ook dat hij seksueel getinte skype-gesprekken voerde waarbij tienermeisjes zich ontblootten. Een van de meisjes was jonger dan 14 jaar. De rechtbank tilt zwaar aan de feiten. Temeer omdat de man zowel in 2011 als in 2018 al voor gelijkaardige feiten werd veroordeeld. Hij krijgt nu 50 maanden celstraf en met 8.000 euro betalen. Zijn achternichtje krijgt een schadevergoeding van 12.500 euro, haar ouders ieder 2.500 euro.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Natascha Mathe

  De mensen wisten dit jammer genoeg niet zijn ouders hebben dit voor heel de familie geheim gehouden omdat hun zoon niets verkeerd kon doen in hun ogen . Met alle vertrouwen dat de man had in zijn neef en heeft dit geschonden waarvan zijn kinderen nu het teken voor het leven dragen en waardoor de kinderen het vertrouwen in alle mensen kwijt zijn . Het gezin is sterk gebleven maar weegt enorm zwaar de moeder met een zeer zware depressie en hun gezin zwaar in een put.

 • Peter de Bakker

  Al 2 keer veroordeeld, wist die familie dat dan niet?

 • Mustafa Yavuz

  Neef of geen neef, waarom vertrouw je je kind van 9 aan een pedofiel die al veroordeeld is? Ouders hadden ze ook in de bak mogen stoppen als het aan mij lag.

 • patrick vanherberghen

  Mensen toch!!! De rechtbank tilt zwaar aan de feiten, reeds tweemaal eerder veroordeeld, slachtoffer slechts 9 jaar en dan nog maar 50 maand... Ik vraag me af of die rechters zichzelf nog in de spiegel kunnen bekijken?

 • Eddy Van Hoorenbeeck

  Dat begrijp ik niet. Al twee keer veroordeeld voor zedenfeiten, en toch liet een familielid hem nog babysitten. Niet iedereen kan weten dat hij voor zedenfeiten veroordeeld is, maar binnen zijn eigen familie moet toch iemand op de hoogte geweest zijn?