Arkades start cursus techniek

Elke Coorens start nu met cursussen techniek.
Foto De La Cruz Elke Coorens start nu met cursussen techniek.
Arkades start vanaf september in Herentals met nieuwe naschoolse cursussen voor kinderen. Daarbij zit ook een gloednieuw techniekpakket.

"Op woensdagnamiddagen kunnen kinderen bij Arkades op techniekkamp gaan. Dat kamp verloopt in samenwerking met de Thomas More-hogeschool uit Geel", legt hoofdcoördinator Elke Coorens uit. "Op zaterdagen bied ik nog losse techniekcursussen aan die in twee uur afgerond worden. Het gaat bijvoorbeeld om cursussen fiets herstellen, games ontwerpen en solderen."


Bovendien kunnen kinderen voortaan hun verjaardagsfeestjes bij Arkades houden. "Het gaat om techniekfeestjes. Terwijl de kinderen hun verjaardag vieren, kunnen ze actief aan de slag met techniek", verduidelijkt Elke.


Daarnaast blijft Arkades de gewone 'After School' cursussen aanbieden, net zoals de 'Arkades Late Night'. Dat zijn workshops en thema-avonden voor volwassenen.


Het expertisecentrum voor kinderen met hoogbegaafdheid dat Arkades in april geopend heeft, blijft actief. Ondertussen begeleidt Arkades al tien kinderen en hun ouders. Het plan om een dagschool volgens de Freinet-visie te beginnen, heeft Coorens door het succes van Arkades even in de koelkast gestopt. "De kans dat die school er komt, is er zeker."


Voor bijkomende info: www.arkades.it (JOBG)