Anderstaligen ronden taaltraject af en kunnen meteen als huishoudhulp aan de slag bij ‘t Gerief

V.l.n.r.: Jobcoach Lore Peeters, huishoudhulpen Okonji Fedelis Agolum, Enane Errouaimi, Sabrina Walid, Brenda Ramadani en VDAB-instructrice Marianne Baeten.
Peter Vanderveken V.l.n.r.: Jobcoach Lore Peeters, huishoudhulpen Okonji Fedelis Agolum, Enane Errouaimi, Sabrina Walid, Brenda Ramadani en VDAB-instructrice Marianne Baeten.
Afgelopen vrijdag studeerden er bij dienstenchequebedrijf ‘t Gerief uit Herentals vier kersverse huishoudhulpen af na een succesvolle samenwerking met VDAB. De vier huishoudhulpen kunnen meteen aan de slag met een vast contract bij ‘t Gerief.

Meer en meer sollicitanten hebben Nederlands niet als moedertaal. Nochtans vindt het dienstenbedrijf communicatie tussen klant en medewerker een belangrijk aspect. Daarom organiseren ‘t Gerief en VDAB samen een opleiding tot huishoudhulp. Lore Peeters en Cathy Bos, jobcoaches van ‘t Gerief, volgen daarbij samen met VDAB-opleidingsinstructrice Marianne Baeten de cursisten goed op en zijn betrokken bij de evaluatie.

Taaltraject

“Bij de sollicitatie gaan we na: is de kandidaat gemotiveerd voor de job én om Nederlands te leren. Als die motivatie er is, kunnen we extra begeleiding voorzien rond ‘taal’. Tijdens de opleiding was er een taalcoach vanuit VDAB betrokken: zij gaf voor de opleiding een introductie en ondersteunt de instructrice tijdens de opleiding”, licht Lore Peeters toe. “Wanneer de kandidaten straks bij ons in dienst komen, starten zij een taaltraject: ze nemen tijdelijk deel aan aangepast werkoverleg, we bekijken de mogelijkheden rond Nederlandse les in combinatie met het werk en stimuleren kandidaten om, waar mogelijk, Nederlands te spreken. We verwachten echt dat ze hier duidelijke inspanningen voor leveren.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.