Agora Culinair neemt horecagroothandel over

Familiebedrijf Agora Culinair/'t Vleesboerke uit Herentals heeft horecagroothandel Van Hout Horeca nv uit het Limburgse Hamont overgenomen. Dankzij de overname wordt Agora Culinair een van de grootste horecagroothandels van België.

Agora Culinair telt ongeveer 800 klanten, bij wie meermaals per week wordt geleverd. Het klantenbestand situeert zich in de brede horeca met vooral frituren, broodjeszaken, traiteurs, grootkeukens, brasseries en restaurants in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Limburg. Van Hout Horeca heeft ongeveer 450 horecaklanten in dezelfde sectoren, met een sterke focus op Limburg en Vlaams-Brabant. "Samen staan we dus voortaan in voor het leveren aan 1.250 horecaklanten", zegt zaakvoerder Mario Vleugels trots. "Toch betekent die vergroting niet dat we ons familiaal karakter verliezen. Integendeel, die familietraditie is onze sterkte. Ook Van Hout heeft een lange familiale traditie. Bovendien werken we ook al meer dan 20 jaar intensief samen binnen de aankoopgroepering Resto-Frit", aldus Vleugels. "Dankzij de bundeling van de krachten kan het assortiment verder uitgebouwd worden en kunnen we onze service verhogen. Het geeft ons bovendien ook de kans om met andere grote spelers te kunnen meespelen." In totaal werken er nu na de overname 120 mensen bij Agora Culinair. Bij Van Hout werken er 26 medewerkers. Op hen heeft de overname geen impact. (JOBG)