5x uit in de Kempen dit weekend

Onze tips voor het weekend van 17 tot 19 mei

BERLAAR Quondam 

Liefhebbers van ridders, zwaarden en jonkvrouwen: ga zaterdag of zondag zeker eens langs bij Quondam! Dit grote riddertornooi met middeleeuwse markt en kampement katapulteert je weer helemaal terug naar honderden jaren geleden. Met zijn 5 hectare middeleeuwse totaalbeleving is Quondam het grootste middeleeuws dorp van de Benelux, met steekspelen, zwaardvecht- en boogschutterstornooi, roofvogelshows en natuurlijk ook middeleeuwse spijs ende drank. Trek dus je mooiste middeleeuwse kostuum aan voor zaterdag of zondag, afspraak van 11 tot 18 uur rond kasteeldomein ‘t Hooghuys in Berlaar. Tickets zijn te verkrijgen op www.quondam.be.

Quondam
Quondam Quondam

NIJLEN Tweedehandsbeurs Gezinsbond

Zomerkleren nodig voor de kleinsten? Koop ze tweedehands! Zondag van 10 uur 30 tot 12 uur 30 kan je in de Gildenzaal in Nijlen kinderkleding, speelgoed en babyspullen aanschaffen. Terwijl jij rondneust kunnen de koters zich amuseren in het speelhoekje, en na een vermoeiende voormiddag shoppen drink of eet je iets in de plaatselijke cafetaria. En zo lopen de kinderen binnenkort weer rond in een toffe, tweedehands-zomeroutfit!

Tweedehandsbeurs
Gezinsbond Nijlen Tweedehandsbeurs

HOOGSTRATEN 25 jaar Scheldebrouwerij

Lust jij weleens graag een biertje van de Scheldebrouwerij? Deze Hoogstraatse brouwerij bestaat 25 jaar, en dat wordt zondag gevierd! Van 12 tot 18 uur kan je genieten van workshops, live muziek, foodtrucks, en natuurlijk een paar heerlijke biertjes. Speciaal voor hun 25e verjaardag lanceert de Scheldebrouwerij zelfs twee nieuwe smaken! Benieuwd? Kom zondag langs bij de Scheldebrouwerij (Wenenstraat 7 in Hoogstraten).

TURNHOUT (Groot)ouder-kindyoga

Fysieke en mentale ontspanning combineren: dat is verhalenyoga. Zaterdag wordt aansluitend op de Boekstartdag een verhalenyoga georganiseerd voor (groot)ouders en kinderen, met een unieke mix van yoga, kleuterturnen en muziek. De bibliotheek van Turnhout (Kasteeldreef 10) is voor de gelegenheid vanaf 10 uur 30 yogazaal. De inkom is gratis, dus kom zeker eens proberen. Namasté!

HERENTALS Baobab Beach Club Grand Opening

De grootste beach club van de Kempen is terug! Op vrijdag om 20u wordt het zomerseizoen voor geopend verklaard, en opent Baobab Beach Club de deuren in Herentals. Tot 5 uur ‘s nachts kan je je beste dansmoves bovenhalen op beats van Milano, Emillion en Partyshakerz, omringd door special acts, dansers en vuurwerk. Tickets kosten 10 euro, te verkrijgen op www.baobabbeach.be.

Baobab Beach Club
Baobab Beach Club Baobab Beach ClubReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.