5x uit in de Kempen dit weekend

Tips voor het weekend van 26-28 april

KESSEL Carwash Tippers Chiro Nele

Zaterdag kan je met een vuile auto, fiets, step of zo goed als elk ander voertuig terecht op het Pastoor Schelkensplein in Kessel. De tippers van Chiro Nele zullen die dag van 10 tot 18 uur klaar staan met spons en tuinslang om alles weer mooi te doen blinken, en dat voor een vrije gift ten voordele van de tipperspot. Terwijl zij met de glimlach uw auto wassen, kan je genieten van een drankje, en je gaat naar huis met een proper exemplaar!

Carwash Chiro Nele
Chiro Nele Carwash Chiro Nele

HERENTALS Replay Festival

Wie zijn dansbenen aanheeft, kan zaterdag terecht in Herentals voor Replay Festival. Het Netepark zal weer worden omgetoverd tot festivalterrein, met op het podium namen als Jebroer, Yolotanker, Boef en Mark with a K. Van 12 uur tot middernacht kan je alles geven bij verschillende podia, waaronder het Rave Bos. Tickets kosten 32,5 euro, en zijn verkrijgbaar op www.replayfestival.be.

OELEGEM Opendeurdag Fort Oelegem

Fortliefhebbers kunnen zondag het seizoen openen in het Fort van Oelegem, tijdens de opendeurdag. Er zijn rondleidingen om 11 uur, 14 uur en 15 uur 30, met uitleg over het fort en zijn geschiedenis, en natuurlijk over de vleermuizen die er wonen. Stevig schoeisel, trui en een zaklamp niet vergeten, en ook 5 euro voor inkom. Reserveren hoeft niet, gewoon langskomen op zondag is voldoende. 

Fort Oelegem
Fort Oelegem Fort Oelegem

HEIST-OP-DEN-BERG Powerbikers Challenge

Sportievelingen met een hart voor goede doelen, kunnen terecht op de Powerbikers Challenge in en rond het Bergbos op zaterdag. De mountainbikewedstrijd is toegankelijk voor solo-rijders (categorie -40 en +40) en voor teams (mannen, vrouwen en gemengd). De opbrengst van de wedstrijd gaat integraal naar Kom Op Tegen Kanker. Is dat geen goed excuus om te mountainbike nog eens boven te halen? De wedstrijd zelf start om 14 uur, in de voormiddag is er al een initiatie voor kinderen en jeugd en kan je gratis elektrische mountainbikes testen. Afspraak zaterdag in de Kerkhofstraat in Heist-Op-Den-Berg!

MEERHOUT Groezrock

Het grootste punk- en hardcorefestival van de BeNeLux staat weer voor de deur! Van donderdag tot zaterdag kunnen 20.000 liefhebbers terecht in Meerhout voor namen als Dropkick Murphys, Jawbreaker, Fleddy Melculy en nog vele anderen, op vijf verschillende podia. Voor een combiticket betaal je 99 euro, een ticket voor vrijdag kost 69 euro en een ticket voor zaterdag 79. Natuurlijk is er ook een camping (20 euro), al deze tickets zijn verkrijgbaar opwww.groezrock.be. 

Groezrock
Groezrock GroezrockReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.