‘Gewoontedealers’ opnieuw betrapt op drugshandel

Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout
Twee mannen uit Herentals riskeren celstraffen tot 24 maanden. Ondanks eerdere veroordelingen zijn ze opnieuw betrapt op de handel in drugs. “Ze trekken geen lessen uit het verleden”, zegt aanklager Veerle Van Gorp.

Gewoontedealers. Zo noemt het openbaar ministerie in Turnhout Kim V.D.B. (40) en Nick D. (30) uit Herentals. Kim V.D.B. werd eerder al veroordeeld tot 36 maanden cel voor drugshandel. Nadat hij vorig jaar weer op vrije voeten kwam, heeft hij zijn handeltje voort gezet. Tijdens een huiszoeking op 5 december 2019 vond de politie 300 gram speed, ghb, een weegschaal en 1.800 euro aan cash geld. Nick D. liep tegen de lamp met cannabis en cocaïne. “Beide beklaagden moeten effectieve straffen krijgen. Ze trekken geen lessen uit eerdere veroordelingen”, aldus Veerle Van Gorp. De aanklager vorderde een gevangenisstraf van 24 maanden tegen Nick D. en 18 maanden tegen Kim V.D.B.

13 jaar

De advocaat van V.D.B. vroeg de rechtbank om de man een werkstraf op te leggen. De advocate van D. stelt een residentiële opname voor om zijn drugsverslaving aan te pakken. “D. is vanaf zijn 13 jaar wiet beginnen te roken. De schulden blijven zich opstapelen en hij krijgt zijn drugsverslaving niet onder controle.”

De rechter velt een vonnis op 10 februari.