"Geen stress, tot je Sergio Herman ziet"

JONGE MOLLENAARS WAGEN HUN KANS IN 'MIJN POP-UPRESTAURANT'

Emily (21) en Bo (24) voor hun restaurant Het Vijfde Element op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen.
Foto Klaas De Scheirder Emily (21) en Bo (24) voor hun restaurant Het Vijfde Element op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen.
Bo (21) en Emily (24) uit Mol zijn twee goede vrienden die hun kans wagen in 'Mijn Pop-uprestaurant' op VTM. Vooral Emily is een spring-in-'t-veld die met 200 per uur doorgaat. "Zet jij je maar neer, ik blijf wel rechtstaan. Ik heb veel energie." Met een vernieuwd concept is 'Het Vijfde Element' klaar om de strijd aan te gaan.

De kop is er af. Vlaanderen heeft kennis kunnen maken met de zes duo's die het tegen elkaar zullen opnemen in 'Mijn pop-uprestaurant'. Een van die duo's zijn Bo en Emily van 'het Vijfde Element'. Tijdens de eerste aflevering werd duidelijk dat hun concept nog niet klaar was. Alles draaide rond de vier natuurelementen water, vuur, aarde en lucht. Zij waren het Vijfde Element. Maar de jury zag het niet: "Het concept is vermoeiend en onduidelijk," vonden Sergio Herman en Gert Verhulst.

Vijf groenten

Daarom hebben Bo en Emily het concept veranderd. "We gaan werken met vijf groenten: rammenas, pastinaak, schorseneren, rode biet en pompoen. De mensen krijgen een hapje en daarna vier gangen waarin telkens één van deze groenten voorkomt", legt kok Bo uit.


Emily was tot voor kort maatschappelijk werkster bij het OCMW van Mol, maar wilde al langer iets uit de grond stampen. "Ik wilde al lang een eigen pop-up opstarten. Thuis wilde ik een soort zomerbar starten met kleine hapjes, maar de rompslomp aan papieren en aanvragen zorgde er eigenlijk voor dat dat nooit gelukt is", vertelt Emily.


Toen er op Facebook een oproep van VTM werd gelanceerd dat nieuwe kandidaten zich mochten inschrijven voor een nieuw seizoen, werd Emily getagd door een vriendin. Zij tagde op haar beurt Bo en twaalf uur later waren ze ingeschreven. "Het is allemaal erg snel gegaan. We zijn op gesprek gegaan. Toen we net de deur uit waren bij VTM belden ze ons al: we mochten meteen terugkeren voor een tweede gesprek", zegt Bo.


Bo heeft een opleiding kok in de hotelschool achter de rug en is al sinds zijn vijftiende actief in de horeca. Je kookkunsten laten zien aan iemand als tweesterrenchef Sergio Herman van The Jane in Antwerpen is niet evident. "Ik had eigenlijk helemaal geen stress tijdens de voorbereidingen", lacht Bo. "Tot je Sergio Herman ziet, dan stijgt het niveau van stress serieus."

Verrassing

De eerste aflevering hebben Bo en Emily samen met vrienden en familie bekeken. Voor velen was het een enorme verrassing. Emily: "Enkel onze naaste familie was op de hoogte van onze deelname. Tegen vrienden hadden we gewoon gezegd dat ze moesten afkomen om mee te kijken." Toen bleek dat meteen twee duo's zouden afvallen was de spanning om te snijden. Zeker omdat de naam van Bo en Emily pas als laatste viel. "Het was muisstil in het café waar we samen keken, tot onze naam viel, toen ontplofte de boel."


Tot slot, het duo zoekt een ervaren kok die weet hoe hij of zij met groenten moet omspringen. Wie zich geroepen voelt, bekijkt de Facebookpagina van Bo en Emily.


Mijn Pop-uprestaurant begint op dinsdag en donderdag om 20.35 uur op VTM.