VIDEO: VTM-weerman en klimaatflandrien Frank Duboccage fietst 500 kilometer in De Bijenkorf

VTM-weerman Frank Duboccage heeft zichzelf vandaag overtroffen door 500 kilometer te fietsen. Geen eenvoudige opdracht maar de bekende weerman kreeg daarvoor wel de hulp van de leerlingen van basisschool De Bijenkorf in Herent. “Ik was vroeger een echte fietser maar tegenwoordig loop ik vooral marathons. Vandaag ben ik terug even klimaatflandrien. Kinderen moeten meer fietsen”, aldus Frank Duboccage.
Weerman Frank Dubbocage is de kopman van dienst in school De Bijenkorf in Herent. Met de kleuters reed hij op de rollen voor het klimaat.
Vertommen Weerman Frank Dubbocage is de kopman van dienst in school De Bijenkorf in Herent. Met de kleuters reed hij op de rollen voor het klimaat.

Het was een bijzondere dag voor de leerlingen van basisschool De Bijenkorf in Herent. Niemand minder dan weerman Frank Duboccage kwam op bezoek en wel om met de leerlingen te praten over de klimaatverandering. En het bleef niet bij praten want in het kader van Dikke Truien-dag werd er ook gefietst om met de fiets naar school te gaan in de kijker te zetten. De uitdaging? 500 kilometer bij elkaar fietsen. Zelfs voor een geoefend fietser als Frank Duboccage is dat niet haalbaar op één dag maar gelukkig kreeg hij de hulp van de leerlingen. “Tussendoor konden de leerlingen vragen stellen over de klimaatverandering aan weerman Frank die voor één dag de klimaatflandrien was van De Bijenkorf. Er werd gefietst op rollen in de school, op de speelplaats en in het dorp. Frank bleek een geweldige kopman voor onze fietsende leerlingen”, aldus directrice Delila Denivelle.

De leerlingen van de Herentse school vonden het alvast een hele belevenis om samen met de weerman van VTM de doelstelling van 500 kilometer te halen. Ze beseffen overigens maar al te goed dat meer fietsen goed is voor het klimaat. “We fietsen om te voorkomen dat het klimaat vergaat”, aldus één van de jonge fietsers. Andere kinderen zien de step dan weer als een alternatief voor de wagen. Nog anderen gaan graag te voet en hebben ook aandacht voor andere oplossingen. “We moeten in de toekomst minder plastic gebruiken want dat is slecht voor de vissen in de zee.”

Ik was vroeger een echte flandrien maar tegenwoordig loop ik liever marathons

Frank Duboccage, weerman bij VTM

Frank Duboccage zelf was moe maar voldaan na een dag fietsen met de leerlingen. “Ik was vroeger een echte fietser maar tegenwoordig loop ik vooral marathons. Zo heb ik de marathon van New York al gelopen en ik ben aan het trainen voor de volgende marathon. Maar vandaag was ik terug een klimaatflandrien op de fiets, uiteraard samen met de kinderen van De Bijenkorf. Het is duidelijk dat het een beetje fout loopt met het klimaat en meer fietsen is zeker een deel van de oplossing. Dat is goed voor het milieu maar ook goed voor de conditie van de kinderen.”

Weerman Frank Duboccage gaf klimaatles aan het eerste en het tweede leerjaar.
Vertommen Weerman Frank Duboccage gaf klimaatles aan het eerste en het tweede leerjaar.
Het bezoek van weerman Frank Duboccage was een hele belevenis voor de jonge kinderen van De Bijenkorf.
Vertommen Het bezoek van weerman Frank Duboccage was een hele belevenis voor de jonge kinderen van De Bijenkorf.
Weerman Frank Duboccage fietste ook op de speelplaats met het eerste en tweede leerjaar.
Vertommen Weerman Frank Duboccage fietste ook op de speelplaats met het eerste en tweede leerjaar.
Weerman Frank Duboccage toonde zich als een bevlogen leraar en kreeg heel wat vragen van de kinderen over de klimaatverandering.
Vertommen Weerman Frank Duboccage toonde zich als een bevlogen leraar en kreeg heel wat vragen van de kinderen over de klimaatverandering.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy Borremans

    Dit vind ik nu een tof initiatief. Veel beter dan wat staan roepen op een pleintje om vervolgens een pintje te gaan pakken en het bekertje tussen de struiken te gooien