Stixn opent nieuwe zomerbar in Herent

Zaakvoerder Jeroen Schurmans (30) aan de toog van de nieuwe zomerbar.
Vertommen Zaakvoerder Jeroen Schurmans (30) aan de toog van de nieuwe zomerbar.
Activiteiten als lasershooting, fun boxing en escape rooms vond je al in het nieuwe  in- en outdoor ontspanningscentrum in Herent. Vanaf zondag 2 juni opent Stixn er ook een gloednieuwe zomerbar. Wellicht de grootste in Herent, want het terrein telt maar liefst 2.500 vierkante meter.

Volgens de organisatie zaten velen te wachten op het nieuwe ontspanningscentrum. “Alle vennoten zijn rond de dertig jaar en in onze vriendenkring van jonge gezinnen was er een uitgesproken vraag naar outdoor evenementen. Ze zoeken allemaal naar een plaats om gezellig samen buiten iets te drinken, maar waar toch de mogelijkheid bestaat om de kinderen te laten ravotten. Bij voorkeur met voldoende parkeergelegenheid, wat tegenwoordig een belangrijke factor is in het Leuvense. Ook bedrijven vroegen naar een locatie met zowel eetmogelijkheden als entertainment. Dan hebben we al snel beslist om dit gebouw te kopen en een zomerbar te openen”, zegt oprichter Jeroen Schurmans. Ook Mike De Silva (30), Thomas Beckers (35) en Dries Roels (35) stapten mee in de zaak als vennoot. 

De zomerbar wordt ingewijd met heerlijke drankjes op het vers gezaaide gras door onze buurman

Jeroen Schurmans, zaakvoerder

Feestelijke opening

Nu zondag 2 juni wordt de nieuwe zomerbar en het terrein feestelijk geopend. “De zomerbar wordt ingewijd met heerlijke drankjes op het vers gezaaide gras door onze buurman. Er zullen ook verschillende foodtrucks aanwezig zijn, springkastelen voor de kleinsten, een mini-golf terrein en dit in combinatie met lokale live bands”, aldus Jeroen.  De organisatie mikt voornamelijk op jonge gezinnen. 

Het terrein van de zomerbar is 2.500 vierkante meter groot. Er kunnen dus gemakkelijk een 1000-tal mensen staan. Een opportuniteit, volgens de organisatie: “Na de opening krijgen zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om de zomerbar en het terrein privé te huren voor verjaardagsfeesten, sportdagen of teambuildings. Er is altijd personeel beschikbaar”

Geen sprake van openluchtfuiven

De zomerbar van Stixn zal telkens rond middernacht sluiten. “Dit jaar is een testjaar, maar openluchtfuiven of grote evenementen na middernacht zijn niet aan de orde”, zegt Jeroen. De organisatie kan alvast rekenen op de steun van de gemeente Herent.  

De organisatie hoopt op de komst van een 500-tal mensen.“Er wordt 28 graden voorspeld, dus geen excuus om niet te komen”, lacht Dries, één van de vennoten. Iedereen is welkom op de grote opening aanstaande zondag 2 juni vanaf 12.30 uur. De zomerbar zal geopend zijn tot midden oktober. Meer informatie vind je terug op www.stixn.com
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dennis Andersen

    Het was levensgevaarlijk, sorry maar het moet gezegd worden. Veel wild-parkeren, gevaarlijke keer-manoeuvres, deels op fietspad geparkeerd, steenweg overlopen zonder kijken, ... echt geen veilige situatie. Op de hoop toe palmen ze de privé-parking van anderen in.