Soulsister en Admiral Freebee op feesteditie

BEKENDE NAMEN SIEREN AFFICHE TIENDE EDITIE WILD IN'T PARK

De medewerkers van Wild in 't Park, met op de achtergrond het nieuwe dj-podium. Onderaan het nieuwe podium bevindt zich een bar.
Vertommen De medewerkers van Wild in 't Park, met op de achtergrond het nieuwe dj-podium. Onderaan het nieuwe podium bevindt zich een bar.
Het Herentse festival Wild in't Park blaast tien kaarsjes uit en pakt uit met een ware feesteditie. Morgen, zaterdag en zondag staan er heel wat bekende namen op het programma. Zo zullen onder meer Soulsister, Admiral Freebee, K's Choice en Yevgueni de affiche sieren. In oktober wordt ook de eerste 'Wild in 't Park-baby' geboren. Toekomstige ouders (én kernmedewerkers) Joris Verplancke en Charlotte Vlassak leerden elkaar op het festival kennen.

De tiende editie van Wild in 't Park belooft iets speciaals te worden.


"Yevgueni en Les Truttes waren de headliners op onze allereerste editie. Het kon haast niet symbolischer dan hen te verenigen op vrijdag, onze openingsdag. Zij krijgen daarbij het gezelschap van Mensch Erger Je Niet. Daarnaast hebben we nog andere mooie namen weten te strikken. Soulsister heeft mij zelfs zélf gebeld om te vragen om hier hun zomertournee te mogen starten. Net zoals The Magical Flying Thunderbirds trouwens. Het zal wellicht niet verbazen als ik zeg dat dat een hele eer is", klinkt het bij organisator Pieter Taccoen (34).


Zaterdag werden met K's Choice en Admiral Freebee twee toppers gestrikt die al jaren op het verlanglijstje stonden. Zondag wordt met de Ketnetband een hoogtepunt voor de kinderen. Erna maken Lenny en de Wespen na acht jaar radiostilte hun festivaldebuut in het Herentse park. Daarna is het de beurt aan Soulsister en The Magical Flying Thunderbirds.

Vertommen

Extra dj-podium

"Het terrein is helemaal anders ingedeeld om de ruimte optimaal te benutten. Ook de tent is groter en hoger, aangezien we toch ook willen voorzien zijn op slecht werden. Er zullen twee togen zijn en er zijn ook nieuwe sanitaire voorzieningen. Qua comfort zit alles dus wel snor", zegt Taccoen. Vorig jaar kreeg Wild in't Park drie dagen een prachtige zon cadeau. Of dat dit jaar het geval zal zijn, is nog koffiedik kijken. "Het was inderdaad prachtig weer vorig jaar, maar het feestje kwam daardoor wel later op gang. Afwachten wat het dit jaar zal worden. Vorig jaar waren er zo'n 6.000 mensen aanwezig en dat moet dit jaar ook lukken", meent Taccoen.


Op het nieuwe dj-podium 'PlatenPelouse' zullen lokale dj's draaien tijdens de pauzes van de optredens in de tent. Op die manier kunnen de muziekliefhebbers onophoudelijk hun hartje ophalen. Aan deze organisatie hangt ook een stevig kostenplaatje vast: namelijk zo'n 200.000 euro. "Het wordt niet eenvoudig om veel winst te draaien, maar daar mikken we toch op. Toen Wild in't Park de eerste zes jaar nog maar twee dagen duurde, hebben wij altijd verlies gedraaid. Pas sinds we zijn uitgebreid naar drie dagen, hebben we stelselmatig (een lichte) winst."

Primeur

In oktober van dit jaar zal de eerste Wild in 't Park-baby geboren worden. "Joris Verplancke en Charlotte Vlassak maken al jaren deel uit van de harde kern van onze medewerkersploeg. Zij hebben elkaar daar leren kennen en zijn ondertussen al vijf jaar samen. Op het einde van het jaar zal de eerste Wild in 't Park-baby een feit zijn. Prachtig dat dit feest zo'n mooie consequenties kan hebben", aldus Taccoen, die dit als mooiste moment van de laatste tien jaren catalogeert. "Al komt die keer dat de zanger van Les Truttes in zijn grote enthousiasme van het podium sukkelde en in de backstage belandde wel serieus in de buurt", lacht Taccoen.


Tickets zijn te verkrijgen via www.wildintpark.be. Voor een ticket op vrijdag betaal je 10 euro in voorverkoop. Zaterdag is dat 25 en zondag 15 euro. Kinderen betalen zondag acht euro. Voor een driedaags combiticket betaal je in voorverkoop 45 euro. Aan de kassa wordt dat telkens 5 euro meer.