Rijstrook en deel oprit E314 in Herent zeker nog tot zondag afgesloten

De aannemer heeft nog twee dagen nodig voor de herstellingswerken aan het zinkgat in Herent
vertommen De aannemer heeft nog twee dagen nodig voor de herstellingswerken aan het zinkgat in Herent
De aannemer van Aquafin heeft nog een tweetal dagen nodig om het zinkgat op de E314 in Herent te herstellen. In het weekend wordt de verzakking opgevuld en de rijweg hersteld. Volgens de huidige planning kunnen de rechterrijstrook en de weefstrook vanaf maandag 20 januari terug worden opengesteld voor verkeer. 

Nog tot en met zondag zal enkel het linkerrijvak, ter hoogte van de E314 in Herent richting Limburg, open zijn voor doorgaand verkeer. De rechterrijstrook en de weefstrook van de oprit E314 Herent blijven dus voorlopig afgesloten. Dat betekent nog stevige verkeershinder voor de avondspits de rest van de week.

Wegen en Verkeer stelde vanochtend als minderhinder-maatregel beide rijvakken op de E314 open met een snelheidsbeperking van 50 km/u en dit met een verkorte invoegstrook vanuit Leuven en Herent. Kort nadien stelde de Federale Wegpolitie vast dat bestuurders zich niet aan de snelheidsbeperking hielden, waardoor het voor het verkeer vanuit de oprit bijna onmogelijk was om veilig in te voegen. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders van aannemer werd dan ook beslist om de rechterrijstrook opnieuw af te sluiten. Dat blijft dus zeker nog tot zondag het geval.