Nieuw kunstnestenproject ondersteunt de huiszwaluwen

Het nieuw kunstnestenproject voor huiszwaluwen aan KFC Herent.
vertommen Het nieuw kunstnestenproject voor huiszwaluwen aan KFC Herent.
Het gaat niet zo goed met de zwaluwen in onze regio. Ze hebben te weinig geschikte locaties om hun nest te bouwen. Daarom plaatste Regionaal Landschap Dijleland kunstnesten om de huiszwaluwen te ondersteunen. 

Zwaluwen zijn erg honkvast en keren terug naar dezelfde nestlocatie. Huiszwaluwen ‘metselen’ hun nesten met modder onder de dakgoten van huizen. Maar door de hedendaagse architectuur en het feit dat onze omgeving steeds ‘netter’ wordt, ontstaat een gebrek aan geschikte locaties en modder voor het bouwen van nesten. Regionaal Landschap Dijleland plaatste, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en 13 gemeenten, kunstnesten voor de zwaluwen. Kunstnesten voor Huiszwaluwen zorgen ervoor dat vogels minder lang aan hun nest moeten bouwen en sneller eieren kunnen leggen. Op die manier kunnen de lokale zwaluwkolonies de komende jaren weer uitbreiden. Het kunstnestenproject werd ingewijd met acht dubbele kunstnesten aan voetbalclub KFC Herent.  

Het nieuw kunstnestenproject voor huiszwaluwen aan KFC Herent.
vertommen Het nieuw kunstnestenproject voor huiszwaluwen aan KFC Herent.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video