Gesponsorde inhoud

Mekka voor kerstoholics

It’s the most wonderful time of the year, of toch bijna, en dan is er niks zaliger dan een huis dat barst van de kerstsfeer. Handig dus dat je alles wat je kerstminnend hart begeert, bij Botanica kan shoppen.
Botanica

Tenzij je een geboren interieurdesigner bent, zit je rond kerst vast ook met de handen in het haar. Want natúúrlijk wil je je huis dan extra gezellig, maar hoe begin je eraan? Hoe zorg je dat je kerstboom eruitziet alsof je hem uit de hal van een boetiekhotel stal? Hoe decoreer je een kersttafel die je gasten doet thuisvoelen in plaats van wegrennen? Het antwoord: door te spieken bij de pro’s. En die pro’s zitten in Herent.

Kerstboomkenners

Want in Herent staat Tuincentrum Botanica en daar creëren ze elk jaar op achthonderd (!) vierkante meter de meest inspirerende kerstmarkt van het land. Lieve en haar man David namen de shop in 2016 over van hun mammie Marie-Louise en bompie Gaston, die Botanica in 1978 oprichtten. Sindsdien gaan ze elk jaar met kerst voor bigger en better. “Altijd een streling voor het oog”, dixit een fan op Facebook. En inderdaad: Lieve en David transformeren Botanica met kerst echt tot een winterwonderland.

In de overdekte markt shop je natuurlijk: kerstbomen, afgezaagd of in een pot. Exemplaren uit onze Belgische Ardennen, die David en dochtertje Marie eigenhandig gingen uitkiezen. En daarna ook deco, deco en nog eens deco. Per kerstthema creëert het Botanicateam een prachtig versierde kerstboom en doorheen de hele kerstmarkt vind je nog zulke inspirerende tafereeltjes. Handig voor decoratieklunzen, inderdaad.

Kerstsfeer tot de tiende

De kerstdeco vind je georganiseerd in een paar thema’s, zo vind je onmiddellijk wat bij jouw stijl past. In het Goodwill-deel vind je alles van dat exclusieve Belgische merk, met dit jaar een focus op circus (olifantjes! Veren!), dandy (Engelse ruiten!) en rococo (barokke engeltjes! En veel goud!). In het ‘red velvet’- deel baadt alles in decadent, luxueus rood. En in de grote kerstmarkt ligt de focus op trends: van winters wit en zilver tot kleurrijk met roze, blauw, bruin en oranje. Check bij de lichten vooral het Sirius-deel: het Deense merk geeft kerstverlichting een unieke elegantie.

BotanicaReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.