K's Choice maakt Wild in 't Park nóg wilder

JUBILEUMEDITIE LOKT 6.000 FEESTVIERDERS, EN DIE WORDEN NIET TELEURGESTELD

K's Choice maakte stevig indruk op het podium (boven), maar zangeres Sarah Bettens vond dat het contact met het publiek nog net wat beter kon (l.).
Ponsaerts K's Choice maakte stevig indruk op het podium (boven), maar zangeres Sarah Bettens vond dat het contact met het publiek nog net wat beter kon (l.).
Met drie dagen Wild in 't Park werd het Leuvense festivalseizoen afgelopen weekend afgetrapt in Herent. De tiende, en dus extra feestelijke editie lokte zo'n zesduizend bezoekers naar het Wildemanspark.

"Met dagelijks toch zo'n tweeduizend bezoekers zat het hier telkens zo goed als vol", zegt Pieter Taccoen van het organiserende GC De Wildeman. "De nieuwe terreinindeling, waarmee we de limieten van het park nu echt wel bereikt hebben, werd duidelijk gesmaakt. Met onder meer de nieuwe, trendy gedecoreerde 'Platenpelouse' kwam er zoveel extra dansruimte bij, dat het publiek nog beter over het park werd gespreid. Zo bleef het altijd een 'tof en voor iedereen toegankelijk buurtfeest'. Opvallend: de sfeer tijdens deze incidentloze editie was altijd heel gemoedelijk. Iedereen was zichtbaar welgemutst, en meer moet dat niet zijn."


Voor de openingsavond op vrijdag werd tien jaar teruggegaan in de tijd, met de twee headliners van de allereerste editie: Yevgueni en Les Truttes. Zaterdag werden met K's Choice en Admiral Freebee opnieuw twee toppers gestrikt, die overigens al jaren op het verlanglijstje stonden. "Beide bands hebben met steengoede optredens de verwachtingen zeker ingelost", aldus Taccoen. "Vooral K's Choice - die hun Franse tournee speciaal voor ons onderbraken - tekende voor een hoogtepunt."

Ponsaerts

Ketnetband

Gisterenmiddag trokken dan zo'n vijfhonderd kinderen naar het park voor de Ketnetband. 's Avonds werd de tiende editie afgesloten met een stevig feestje. Zo maakte 'Lenny en de Wespen' na acht jaar radiostilte een festivaldebuut, waarna ook Soulsister zijn zomertournee aftrapte. Even over middernacht mocht ambianceband The Magical Flying Thunderbirds dan een geslaagde editie 2017 afsluiten. "De reacties liegen er niet om. Ik vrees dat we verplicht zijn om volgend jaar minstens even straf uit de hoek te komen...", besluit Taccoen.

Tekende ook voor een topoptreden: Admiral Freebee.
Ponsaerts Tekende ook voor een topoptreden: Admiral Freebee.