Gemeente kent duurzaamheidssubsidies toe aan buurtcomités

Het buurtfeest Godelinde in Herent
Foto rv Het buurtfeest Godelinde in Herent
De winnaars van de duurzaamheidssubsidie voor buurtfeesten in Herent zijn bekend. De eerste plaats gaat naar het buurtcomité van de Groene driehoek in Diependaal. Zij ontvangen een subsidie van 300 euro. De tweede en derde plaats werden behaald door buurtcomité Sint-Michielsstraat en het buurtcomité van de Neerijsestraat. Zij krijgen elk 200 euro. 

De gemeente Herent voorziet ieder jaar 1000 euro voor de vijf buurtcomités die het meeste aandacht besteden aan duurzaamheid tijdens hun buurtfeest. Het buurtcomité van de Groene Driehoek in Diependaal heeft zich opnieuw onderscheiden van de andere deelnemers door verschillende duurzame activiteiten en initiatieven. Ze organiseerden onder meer een wandeling door de wijk ‘Gluren bij de buren’, waar enkele bewoners de kans kregen om hun hobby voor te stellen. Daarnaast startten ze een buurttuin en een bessenbos met een bijenhotel. Het buurtcomité blijft kurk inzamelen, maakt volop gebruik van de buurtbank en brouwt hun eigen bier. Daarom geeft de gemeente Herent hen een duurzaamheidssubsidie van 300 euro. 

De tweede en derde plaats werden behaald door buurtcomité Sint-Michielsstraat en het buurtcomité van de Neerijsestraat. Door de organisatie van hun duurzaam buurtfeest met duurzame voeding en materialen ontvangen ze elk een subsidie van 200 euro. De gemeente Herent wil ook de buurtcomités van de Mechelsesteenweg en de Godelindewijk belonen voor hun duurzame inspanningen en kent hen een extra subsidie toe van 150 euro. Deze buurtcomités maakten voor hun duurzaam buurtfeest raamtekeningen en een vogel met snoeiafval. 

Gemeente lanceert oproep 

De gemeente wil buurtcomités oproepen om ook in 2020 deel te nemen aan de duurzaamheidssubsidies. Meer informatie vind je op www.herent.be