Brand bij grote Carapilsfan

De man leefde letterlijk tussen de blikjes Carapils. Hij lag vermoedelijk in de zetel te slapen terwijl zijn eten in de oven aan het opwarmen was op het moment van de brand.
VPL De man leefde letterlijk tussen de blikjes Carapils. Hij lag vermoedelijk in de zetel te slapen terwijl zijn eten in de oven aan het opwarmen was op het moment van de brand.
Dat Carapils populair is in Vlaanderen, dat is de laatste dagen, met die storm van protest over de mogelijke naamsverandering, wel gebleken. Maar toen de Leuvense brandweer gisteren omstreeks 16 uur moest uitrukken voor een brand in een appartement in de Warotstraat in Winksele, konden ze hun ogen niet geloven.

Nima Shamseddin, de man in wiens huis de keukenbrand woedde, was blijkbaar een fervente fan van Carapils. Het hele huis lag volgestouwd met blikjes. Sommige staken nog in de blauwe zak, maar duizenden blikjes lagen gewoon op de vloer. "Die man, een veertiger, dronk niets anders dan Carapils, de hele dag door. Ik werd elke nacht wakker van het geluid dat die man maakte toen hij over zijn blikken Carapils liep. Ik was van plan om daar één dezer dagen een klacht tegen in te dienen", klonk het bij buurtvrouw Yvette Colyn. De man lag op het moment van de brand vermoedelijk in zijn zetel te slapen, terwijl hij zijn eten in de oven in de keuken aan het opwarmen was. Een branddeskundige moet duidelijkheid brengen over de manier waarop de brand is ontstaan, maar de oorzaak moet in die richting gezocht worden. "Nima was een goede man, maar op het moment van de brand, geraakte de brandweer zelfs nauwelijks binnen omdat er zoveel blikjes op de grond lagen. Dat kan toch zomaar niet?", klinkt het bij de verbouwereerde buurvrouw Germaine Onzen.


"Een drietal weken geleden is de brandweer hier in de buurt rookmelders komen installeren. Hij was op dat ogenblik thuis, maar heeft nooit zijn deur geopend. Zo zoek je het natuurlijk zelf", vertelt een andere buurtbewoner. De man werd uiteindelijk afgevoerd doordat hij aan de rookontwikkeling was blootgesteld. Zijn woonst werd onbewoonbaar verklaard. (ADPW)

Vertommen