Bouwwerken aan nieuw sportcomplex Bart Swings starten op 23 maart

Een voorsmaakje van het nieuwe sportcomplex in Herent.
Foto rv Een voorsmaakje van het nieuwe sportcomplex in Herent.
De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe sportcomplex Bart Swings, genoemd naar de Herentse schaatser, starten op 23 maart dit jaar. Dat maakte de gemeente zopas bekend. De lastvoorwaarden en de gunningswijze werden gisteren goedgekeurd op de gemeenteraad. 

Op 23 maart gaan de bouwwerken van het nieuwe sportcomplex Bart Swings officieel van start. De Herentse gemeenteraad keurde gisteren de lastvoorwaarden en gunningswijze voor de omgevingsaanleg van het sportcomplex goed. Het sportcomplex wordt gebouwd naast het Herentse containerpark, meer bepaald tussen de Rijweg en de Kouterstraat. Aan de spoorlijn komt er een parking voor auto’s.

Op de site wordt er een grote balsportzaal, een volledig ingerichte turnhal en een cafetaria met warme keuken ingericht. Buiten komt er een groen park dat aansluit met de beplanting van het naastgelegen Houtkantperceel. Een dynamische beweegas doorkruist het park en brengt je zo naar twee beachvolleybalvelden, pumptrack, skate-zone, bootcamp en het basketbalveld. Het project voorziet ook de bouw van een gemeentelijk zwembad.