Arlette Caes lijsttrekker voor sp.a

JO DE CLERCQ GAAT ALS LIJSTDUWER NAAR GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

De ploeg van sp.a Herent bestaat uit Jan Creten, Jo De Clercq, Arlette Caes, Aicha Al Merrouni, Griet Lissens en Luk Draye.
Foto Vertommen De ploeg van sp.a Herent bestaat uit Jan Creten, Jo De Clercq, Arlette Caes, Aicha Al Merrouni, Griet Lissens en Luk Draye.
Sp.a Herent heeft bekendgemaakt dat de partij met huidig schepen Arlette Caes als kopstuk naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 gaat. Caes haalde in 2012 bij de vorige verkiezingen 542 voorkeursstemmen. Lijstduwer wordt Jo De Clercq die in 2012 goed was voor 962 voorkeursstemmen.

"Arlette wordt het kopstuk van een sterke ploeg waarmee we de Herentse kiezer willen overtuigen. Op plaats twee kiezen we voor uittredend schepen Luk Draye, terwijl gemeenteraadslid Griet Lissens op plaats drie staat. De vierde plaats is dan weer voor OCMW-raadslid Aicha Al Merrouni. De top vijf wordt afgesloten met Jan Creten. Zelf zal ik als oud-schepen de lijst duwen. De volledige lijst zal later natuurlijk nog door de algemene vergadering worden goedgekeurd."


Sp.a Herent wil inhoudelijk blijven ijveren voor een sociaal beleid. "Ook milieu en veiligheid zijn voor onze partij belangrijke thema's. Herent moet een gemeente blijven waar het goed wonen is voor jong en oud. En dan hebben we het uiteraard niet enkel over Herent, maar ook over Veltem, Beisem, Winksele en Delle", aldus voorzitter Jo De Clercq.

Herentse Tobback

De partij wil in de volgende termijn blijven besturen, zoveel is duidelijk. Momenteel zit ze in een coalitie met N-VA en CD&V. Sp.a was in 2012 nochtans pas de vierde grootste partij na de verkiezingen met 16,5 %. Groen deed het nipt beter met 16,7 % maar viel uit de boot in de coalitievorming. CD&V kreeg 18,4 % van de stemmen terwijl N-VA met 26,1 % met voorsprong de grootste partij van Herent was. Huidig burgemeester Marleen Schouteden was toen het stemmenkanon met 1.048 naamstemmen, maar zij liet al weten dat ze geen tweede termijn als burgemeester ambieert. "Ik wil geen Herentse versie van Louis Tobback worden. Bijgevolg ga ik niet voor een tweede termijn", besluit ze.

Goed werk geleverd

Met 72 jaar op de teller geeft ze de fakkel door aan de spreekwoordelijke jeugd in de lokale politiek. Het is voorlopig nog niet bekend wie Marleen Schouteden zal opvolgen als lijstrekker bij N-VA.


De eerste vrouwelijke burgemeester van Herent liet eerder wel al optekenen dat ze hoopt dat de huidige coalitie het politieke werk kan voortzetten na de verkiezingen van 14 oktober 2018.


"Er is goed werk geleverd. De schuld werd afgebouwd en het parkeerbeleid werd aangepakt. Ook inzake mobiliteit en stedenbouw hebben we maatregelen genomen. Onze realisaties waren misschien niet zo spectaculair, maar deze coalitie heeft wel belangrijke verbeteringen gerealiseerd. Ik kijk alvast tevreden terug op de samenwerking met CD&V en sp.a. En ik hoop dat de coalitie het vertrouwen van de kiezer zal krijgen."