Heraanleg gestart, maar fietspad komt er niet

Langs de Willem De Roolaan in Nieuwpoort-Stad zijn twee basisscholen gevestigd én het is een verbindingsweg naar andere scholen in de buurt. Toch mag je er langs weerszijden parkeren en is er geen fietspad.

Volgens burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) vormt er zich echter geen veiligheidsprobleem. Bij de heraanleg van de Willem De Roolaan, die nu bezig is, zal er op dat vlak dan ook niets veranderen. "Net door de drukte in die straat is het veilig", meent de burgemeester. "Het verkeer rijdt sowieso trager als er fietsers op dezelfde weg rijden. Het hobbelige wegdek was veel gevaarlijker voor fietsers. Dat lossen we nu op. De heraanleg van de Willem De Roolaan is deze maand gestart. In een eerste fase vernieuwen we de riolen, het wegdek en de voetpaden in het stuk tussen de Astridlaan en Duinkerkestraat. Dat zal eind dit jaar klaar zijn. Daarna volgt het deel richting de OLV-straat. Na de werken zal parkeren langs beide zijden mogelijk blijven en we leggen geen fietssuggestiestroken aan, maar het wegdek zal effen zijn. Tijdens de werken hebben we een alternatief parcours uitgewerkt naar de scholen." (GUS)

Er is geen fietspad en auto's staan aan beide zijden van de Willem De Roolaan geparkeerd. Dagelijks passeren er heel wat scholieren.
PVBN Er is geen fietspad en auto's staan aan beide zijden van de Willem De Roolaan geparkeerd. Dagelijks passeren er heel wat scholieren.