Uitbaatster frituur na overval: “Daders hebben ons in de gaten gehouden”

Uitbater Ronny was zaterdag niet aanwezig tijdens de overval. Zijn dochter Thaissa stond in de zaak. Voor Ronny is het de zoveelste klap, want hij maakte zelf al eens een overval en een aangestoken brand mee.
Marc De Roeck Uitbater Ronny was zaterdag niet aanwezig tijdens de overval. Zijn dochter Thaissa stond in de zaak. Voor Ronny is het de zoveelste klap, want hij maakte zelf al eens een overval en een aangestoken brand mee.
Twee gewapende mannen hebben zaterdagavond  frituur 't Dorp in Hemiksem overvallen. Een klopjacht van de politie leverde niets meer op. “De daders hebben de frituur in de gaten gehouden, want de laatste klant was net buiten.” Het is de tweede overval op een kleine zelfstandige in enkele weken tijd.

Zaterdagavond iets voor 21 uur. Het was sinds 17 uur enorm druk geweest in frituur ’t Dorp op de Gemeenteplaats. Toen de voorlopig laatste klant buiten was, dachten Thaissa Goolaerts, de dochter van de uitbater, en jobstudent Robin twee seconden even uit te blazen. “Maar plots stormden er twee mannen met veel lawaai binnen”, vertelt Thaissa. Zij stond zaterdagavond in de frituur omdat haar vader Ronny naar een feest moest. “We dachten eerst nog dat het klanten waren en dachten nog: doe eens even normaal zeg. Maar ze waren volledig in het zwart gekleed en hun gezicht was nauwelijks zichtbaar. Ze hadden ook beiden een wapen vast. De ene een pistool en de ander een mes. Ze eisten meteen het geld en dat hebben we ook gegeven. Blijkbaar vonden ze het niet genoeg en tilden ze de kassa nog op om te zien dat we niets verstopt hadden. ‘Al het geld’, riepen ze nog. Uiteindelijk zijn ze toch gaan lopen.”

Observatie

Thaissa moest zondag toch nog altijd wat bekomen van de schok. “Het is frustrerend. Je werkt hard voor de centen en uiteindelijk ben je in nog geen minuut de inkomsten kwijt”, zucht de kranige vrouw. “Het is ook niet de eerste keer. Een zevental jaren geleden is mijn vader ook al eens overvallen en dan was er ook nog die brand zes jaar geleden. En dan zijn er nog inbraken geweest ook. Nu hebben we wel alles wel gehad zeker? Je zou er moedeloos van worden, maar we geven niet op. We doen verder. Het is tenslotte ook onze broodwinning. Het is niet zomaar een hobby. Bovendien wil je er ook blijven zijn voor de klanten.” Thaissa is wel bijna zeker dat de overvallers de frituur goed in de gaten gehouden hebben. “Het was echt toeval dat onze laatste klant nog maar net weg was. Ze hebben het gezien dat er niemand meer was.”

Gelijkaardig

In december werd in de Unolaan nog een man thuis overvallen door een pakjesbezorger. Hij liep een steekwonde op in de hals. Op 26 januari was er ook een overval op een dagwinkel net om de hoek. Ook daar was er sprake van twee daders met een pistool en een mes. “Mensen zijn hier echt niet meer gerust”, klinkt het in café ’t Dorp aan de overkant van de frituur. “Je merkt dat ook aan de klanten. Zijn de daders van hier ? Vermoedelijk wel.”

De politie is een onderzoek gestart. “We hebben na de overval twee personen opgepakt, maar die zijn na verhoor weer vrijgelaten”, zegt Joris Van Camp van de politiezone Rupel. “We onderzoeken of er een link is met de overval op de dagwinkel. Zolang we geen verdachten hebben, is dat niet met honderd procent zekerheid te zeggen. Het klopt ook dat we in andere gemeenten van onze politiezone dergelijke overvallen op kleine zelfstandigen hebben gehad, maar voor bepaalde feiten zijn er wel verdachten opgepakt. Het lijkt er dus op dat er verschillende groepen bezig zijn.”

Marc De Roeck
Marc De Roeck1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Arie Verwimp

    Het politiekantoor is savonds enkel open in boom...de overval was in hemiksem...tegen de tijd dat de politie daar was zaten de daders hoogstwaarschijnlijk al 20 km verder.