Philippe en Yves zijn gestart aan fietstocht van 1.600 kilometer voor goed doel: “Onze eigen Ronde van Frankrijk”

Philippe Vandeputte aan het beeld van Tom Simpson op de Mont Ventoux.
rv Philippe Vandeputte aan het beeld van Tom Simpson op de Mont Ventoux.
Terwijl in Frankrijk de laatste Tourweek zich aandient, zijn Yves en Philippe Vandeputte bezig aan hun eigen Ronde van Frankrijk. Onder de noemer ‘Cycling for the smile of a child’ fietsen ze vanaf het noorden van Spanje helemaal naar Antwerpen ten voordele van het goede doel.

“Onze tocht is in totaal 1.600 kilometer lang en telt bijna 20.000 hoogtemeters”, klinkt het. “We zijn vorige vrijdag vertrokken in L’Estartit, aan de Costa Brava. De mensen hebben ons uitgezwaaid en ons gemotiveerd, maar nu is het aan ons. We zijn gedreven fietsers, dus we denken dat we deze uitdaging zeker tot een goed einde moeten kunnen brengen. Intussen zitten we in Frankrijk en hebben we de Mont Ventoux al overwonnen. Als alles goed verloopt, komen we op zaterdag 27 juli aan in Depot Deluxe in Hemiksem. Voorafgaand maken we nog een tussenstop op het Ladeuzeplein in Leuven, waar een aantal sympathisanten zich bij ons zullen aansluiten.”

Kinderreuma

De aankomst in Hemiksem staat gepland om 15 uur en zal gepaard gaan met een groot feest, met een eetfestijn en optredens. Yves en Philippe zullen er ook het bedrag onthullen dat ze met hun project bij elkaar hebben gesprokkeld. Eén deel van de opbrengst gaat naar een onderzoekslijn in het UZA die moet zorgen voor een snellere en betere diagnose bij de verschillende vormen van kinderreuma. Het andere deel is bestemd voor de vzw Villa Max uit Hemiksem, die gezinnen met een zwaar ziek kind gratis een onbezorgde week vakantie aanbiedt.

Alle info is te vinden op de website van ‘Cycling for the smile of a child’
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.