Mama (22) organiseert benefiet voor 'Make-a-Wish'

Stephanie De Smedt aan basisschool Het Klaverbos, waar de benefiet plaatsvindt.
Foto Ben Conaerts Stephanie De Smedt aan basisschool Het Klaverbos, waar de benefiet plaatsvindt.
Stephanie De Smedt, een 22-jarige mama uit Hemiksem, organiseert morgen samen met vier collega's een familie-evenement in basisschool Het Klaverbos. De opbrengst gaat in het kader van 'De Warmste Week' integraal naar 'Make-a-Wish', een organisatie die de wensen van zieke kinderen laat uitkomen.

Het plan om iets te doen voor 'Make-a-Wish' kwam bij Stephanie De Smedt heel spontaan. "Op een ochtend werd ik wakker met dat idee", vertelt ze. "Ik heb vervolgens aangeklopt bij enkele van mijn collega's, die al snel mee op de kar sprongen. We hebben allemaal een of meer kinderen en zijn beroepshalve veel bezig met gezondheid. Daarom vonden we 'Make-a-Wish' een mooie organisatie om ons voor in te zetten. We hebben zelf geen kinderen met een ernstige ziekte, maar we vinden het belangrijk dat zulke kinderen wel hun laatste wens kunnen waarmaken. Dus zijn we samen aan tafel gaan zitten en hebben we in amper één maand tijd een benefietevenement in elkaar gebokst. Het heeft me al heel wat uren slaap gekost, maar als het is om kinderen te kunnen helpen, heb ik dat er graag voor over."


Het familie-evenement vindt morgen plaats in basisschool Het Klaverbos.

Sint is erbij

Van 10 tot 18.30 uur worden daar allerlei leuke attracties voor kinderen voorzien, zoals een bowlingbaantje, een springkasteel, een ballenbad en knutselworkshops. Een van de hoogtepunten wordt de intrede van Sinterklaas tussen 14 en 15.30. Omstreeks 17 uur worden er ook wensballonnen opgelaten. Toegang is gratis.