Gemeente herdenkt 'Rupske' Lauwers

Willy Lauwers na een van zijn overwinningen.
Heemkring Heymissen Willy Lauwers na een van zijn overwinningen.
Hemiksem staat zondag opnieuw even stil bij wielerlegende Willy Lauwers. 'Rupske' - de bijnaam van de Hemiksemnaar, omdat hij zich door de kleinste gaatjes in het peloton kon wring-en - wordt herdacht met zijn eigen Grote Prijs.

De Grote Prijs Rupske Lauwers, intussen aan zijn veertiende editie toe, is een organisatie van de lokale vereniging 'De Flintstones'. "Omdat de moeder en de zussen van Rupske ooit lid zijn geweest van onze vereniging, hebben we besloten om hem jaarlijks te herdenken met een wielerwedstrijd. Daarvoor moeten we wel het onderste uit de kan halen. Het ganse jaar door houden we activiteiten om geld in het laatje te brengen. We weten niet zeker hoelang we het nog zullen kunnen bolwerken. Maar zondag zal het sowieso weer een feest worden", zegt organisator Luc Verhaegen.


Verspreid over vijf categorieën staan er zondag zo'n 110 renners aan de start. Ze leggen een aantal rondes af rond Hemiksem met start en aankomst aan café De Zoete Inval in de Assestraat. De eerste wedstrijd wordt betwist vanaf 13.30 uur. De tweede wedstrijd start om 15.30 uur. (BCOR)