Exclusief voor abonnees

Frank Smet bouwt opnieuw gigantisch kerstdorp in heemmuseum: “Het wordt nóg mooier dan andere jaren”

Frank Smet bouwt opnieuw een groot kerstdorp in het heemmuseum.
Benoit De Freine Frank Smet bouwt opnieuw een groot kerstdorp in het heemmuseum.
Het is nog meer dan een maand wachten tot Kerstmis, maar in het museum van heemkring Heymissen is de kerstsfeer nu al aanwezig. Frank Smet (69) is er volop bezig aan de bouw van een miniatuurkerstdorp van zo’n 40 vierkante meter groot. “Het wordt nóg mooier dan de andere jaren.”

Het is al voor het vierde jaar op rij dat het heemmuseum het decor vormt voor de creaties van Frank Smet. Maar het is ook het vierde jaar op rij dat de Hemiksemnaar erin slaagt zichzelf te overtreffen. Het kerstdorp van dit jaar mag dan nog niet volledig klaar zijn, de omvang ervan wordt ongezien. “Ik ga twee of drie tafels meer nodig dan vorig jaar”, schat Frank. “Ik denk dat het dorp zo’n 40 vierkante meter groot zal worden. Alles in totaal komen er een 600-tal popjes, een 100-tal kersthuisjes en nog eens een 100-tal diertjes, allemaal in miniatuurvorm.”

Je hebt 30% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.