Café De Witte staat over te nemen (want baas wil aan kindjes beginnen)

Danny Van Regenmortel achter de toog in café De Witte.
BCOR Danny Van Regenmortel achter de toog in café De Witte.
Het bekende volkscafé De Witte, in het centrum van Hemiksem, staat over te nemen. Danny Van Regenmortel (30), die het café al ruim drie jaar uitbaat, houdt ermee op. "Ik kies voor het gezinsleven", zegt hij.

Van Regenmortel is niet over één nacht ijs gegaan, zegt hij zelf. "Ik heb de voorbije drie jaar een heel nauwe band opgebouwd met mijn klanten. Het is dus met veel pijn in het hart dat ik de handdoek gooi. Maar mijn vriendin en ik willen aan kindjes beginnen denken en het ouderschap is moeilijk te combineren met een job als café-uitbater. Ik wil absoluut vermijden dat ik mijn zoon of dochter niet kan zien opgroeien omdat ik de hele tijd achter de toog moet staan."

Kerstmarkt

Van Regenmortel is de voorbije jaren een publiek figuur geworden in Hemiksem. Als uitbater van De Witte ondernam hij verschillende acties om de horeca op de Gemeenteplaats nieuw leven in te blazen. Zo was hij de grote bezieler van de jaarlijkse kerstmarkt en liet hij tijdens het WK voetbal van 2014 een groot scherm op de Gemeenteplaats zetten. "Ik ben gerust bereid om de kerstmarkt mee te blijven organiseren", zegt hij. "Als de nieuwe uitbater mijn rol wil overnemen, is dat natuurlijk ook goed."


Waar de toekomst van de café-uitbater ligt, is nog af te wachten. "Voor ik met De Witte begon, heb ik jaren in de wijnhandel gewerkt. Ik zie mezelf nog wel iets doen dat in de lijn van de horeca ligt, eventueel een job als vertegenwoordiger. Maar dat zijn zorgen voor later. Ik wil eerst de overname deftig afgerond krijgen, voor ik opnieuw naar de arbeidsmarkt stap. Het zal sowieso moeilijk worden om iets nieuws te vinden dat ik met evenveel enthousiasme doe als dit."


Wie interesse heeft om De Witte over te nemen, kan contact opnemen via danny_van_regenmortel@hotmail.com. (BCOR)