80 uur werkstraf voor kopstoot aan homo

De correctionele rechtbank heeft Kamal A. (19) uit Antwerpen veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een boete van 600 euro met uitstel. Hij had vorig jaar twee kopstoten uitgedeeld aan een 17-jarige homo op de bus van Hemiksem naar Boom.


Het slachtoffer werd op 13 april 2016 lastiggevallen door drie allochtone jongens op de bus. Ze gooiden eerst een balpen naar hem en kwamen vervolgens vlak bij hem staan. De beklaagde gaf hem twee kopstoten in het gezicht. De jongeman liep een hersenschudding op. Hij meende dat hij geviseerd werd, omdat hij homo is.De beklaagde verklaarde dat hij zijn zelfbeheersing verloren had, omdat de jongeman racistische verwensingen zou hebben gemaakt. De advocaat van het slachtoffer en ook het openbaar ministerie geloofden nooit dat de 17-jarige, die als een "klein, fragiel ventje" omschreven werd, het tegen drie Marokkaanse jongens had durven op te nemen. Ook de rechtbank vond dat er geen sprake was van enige uitlokking door het slachtoffer.


Kamal A. moet een schadevergoeding van 2.715 euro betalen aan het slachtoffer, dat zich burgerlijke partij stelde. (BELGA)