'Mister Gay Belgium'-kandidaten hijsen regenboogvlag

Cédric, burgemeester Luc Bouckaert en Alan staan trots bij de regenboogvlag.
Foto De Freine Cédric, burgemeester Luc Bouckaert en Alan staan trots bij de regenboogvlag.
Burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) heeft gisteren aan de Sint-Bernadusabdij de regenboogvlag gehesen. Dat deed hij samen met Cédric Suetens en Alan Roelants, de twee Hemiksemse finalisten van de 'Mister Gay Belgium'.

Volgens Cédric en Alan, twee van de twaalf finalisten van 'Mister Gay Belgium', geeft Hemiksem met het uithangen van de vlag een goed signaal.


"Hiermee toont de gemeente haar solidariteit met de holebi- en transgendergemeenschap. Hoe meer mensen de regenboogvlag kunnen zien, hoe meer de boodschap rond verdraagzaamheid voor holebi's kan worden overgebracht", klinkt het. Volgende maandag wordt de vlag uitgehangen in de Cleydaellaan, aan de inkom met Hemiksem. Daar zal hij twee weken lang blijven wapperen.

Strijd tegen geweld

Cédric en Alan willen met hun deelname aan 'Mister Gay Belgium' een aantal belangrijke holebithema's onder de aandacht brengen. Cédric wil zijn steentje bijdragen in de strijd tegen zinloos geweld tegen holebi's.


Alan wil een stem zijn voor holebikoppels die een kind willen adopteren. De twee Hemiksemnaren zijn nog altijd volop bezig met stemmen te ronselen.


Stemmen voor Alan of Cédric kan via de website www.out.tv.


De finale van 'Mister Gay Belgium' vindt plaats op zaterdag 27 mei in Theater Elckerlyc. (BCOR)