Heksentoer om uit dode hoek te blijven

De DvM-scholen van Aalst liggen midden in een industrieterrein. Tweewielers die via de Alfred Nichelsstraat de Burchtstraat opdraaien moeten er opletten voor het zware vrachtverkeer dat de parking van Tereos-Syral verlaat. De firma is gevestigd recht tegenover de DvM-scholen en in de Burchtstraat ligt geen fietspad. Leerlingen die de schoolpoort heelhuids willen bereiken, moeten dus ogen op hun rug hebben. Ook voor de vrachtwagenchauffeurs zelf is het opletten geblazen voor zwakke weggebruikers in hun dode hoek.

Inspanningen

Terreos zelf probeert de vrachtwagenstroom te beperken waar mogelijk. "Voorts zullen we tegen november een nieuw circulatieplan in het bedrijf invoeren", zegt Leo Paternot. "Vrachtwagens zullen aan een zijde de fabriek inrijden en aan de andere kant er weer uitgaan."

Bij DvM is te horen dat de scholengemeenschap en het bedrijf goede buren zijn. "Als er werkzaamheden zijn, houdt Tereos ons altijd zeer goed op de hoogte. En ook de stad doet inspanningen om de fietsveiligheid te verzekeren", zegt de directie van DvM-HTB.

(RLA)

De bocht van de Alfred Nichelsstraat en de Burchtstraat.
Rutger Lievens De bocht van de Alfred Nichelsstraat en de Burchtstraat.