Aimé Baert (centraal vooraan) bij de reuzinnen in de loods achter zijn woning, omringd door medewerkers van de technische ploeg.
Volledig scherm
Aimé Baert (centraal vooraan) bij de reuzinnen in de loods achter zijn woning, omringd door medewerkers van de technische ploeg. © Eric Flamand

Heksenstoet verliest boegbeeld en oudste medewerker Aimé Baert (94): “Hij had nog zo graag de volgende stoet gezien”

BESELAREIn het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Aimé Baert (94) uit Beselare overleden. Hij was een icoon van de folkloristische Heksenstoet en de oudste medewerker. Hij was er al sinds 1959 bij.  “Aimé ontfermde zich vooral over de opbouw van de wagens en de reuzinnen”, zegt voorzitter Charles Bayaert van de vzw Heksenstoet Beselare. “De Heksenstoet was een deel van zijn leven.”

  1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
    Jobat

    Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

    Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.