Aimé Baert (centraal vooraan) bij de reuzinnen in de loods achter zijn woning, omringd door medewerkers van de technische ploeg.
Volledig scherm
Aimé Baert (centraal vooraan) bij de reuzinnen in de loods achter zijn woning, omringd door medewerkers van de technische ploeg. © Eric Flamand

Heksenstoet verliest boegbeeld en oudste medewerker Aimé Baert (94): “Hij had nog zo graag de volgende stoet gezien”

BESELAREIn het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Aimé Baert (94) uit Beselare overleden. Hij was een icoon van de folkloristische Heksenstoet en de oudste medewerker. Hij was er al sinds 1959 bij.  “Aimé ontfermde zich vooral over de opbouw van de wagens en de reuzinnen”, zegt voorzitter Charles Bayaert van de vzw Heksenstoet Beselare. “De Heksenstoet was een deel van zijn leven.”

  1. Van kerstelfjes tot holbewoners bedekt met pels: hittegolf houdt Wellense carnavalsstoet niet tegen
    PREMIUM
    Wellen

    Van kerstelf­jes tot holbewo­ners bedekt met pels: hittegolf houdt Wellense carnavals­stoet niet tegen

    Tot wel 33 graden is het deze zondag in Wellen, maar geen enkele seconde twijfelde de gemeente om de zomerstoet te laten doorgaan. Zo vertrokken de carnavalisten vanmiddag stipt om 14.11 uur met hun praalwagens vanuit de Kukkelbergstraat richting het centrum. “Ja, paar graden minder was fijn geweest, maar dat houdt ons echt niet tegen om eindelijk weer feest te vieren", klinkt het.