Zaterdag CPeX, zondag 1.500 lopers

HESTIVAL EN 'HEIST LOOPT' DELEN CULTUURPLEIN VOOR TOPWEEKEND

De organisatoren van Heist Loopt & Zingt en Hestival slaan de handen in elkaar voor het weekend van 26 en 27 augustus. Vorig jaar werd bij de loopwedstrijd 5.000 euro ingezameld voor MEGA-scholen.
Foto David Legreve De organisatoren van Heist Loopt & Zingt en Hestival slaan de handen in elkaar voor het weekend van 26 en 27 augustus. Vorig jaar werd bij de loopwedstrijd 5.000 euro ingezameld voor MEGA-scholen.
Heist Loopt & Zingt verhuist dit jaar van de voet van de berg naar het Cultuurplein. De organisatie zal daar het podium gebruiken van zomerfestival Hestival, dat een dag eerder plaatsvindt. De loopwedstrijd vertrekt en eindigt ook op het plein.

Het Cultuurplein is in het weekend van 26 en 27 augustus de place to be. Op zaterdag vindt traditiegetrouw Hestival plaats met Compact Disk Dummies, CPeX, en Jali Madi met Bart Peeters als headliners. Een dag later kan je op het plein deelnemen aan of supporteren tijdens 'Heist Loopt & Zingt', dat dit jaar tien jaar bestaat en voor de eerste keer naar het plein afzakt.


"Vroeger was het moeilijk door de beperkte ruimte aan de voet van de berg", zegt Gert Vercammen van Heist Loopt & Zingt. En Heist Zingt was zijn magie een beetje kwijt. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwe locatie. We zijn dan ook verheugd dat de organisatoren van Hestival het Cultuurplein op zondag openstellen voor ons."


"Ik heb vorig jaar van de bijna 1.500 deelnemers vernomen dat het parcours van 2016 het beste was van alle acht edities. Dus wijzigen we niks, alleen zal de start en aankomst op het Cultuurplein zijn."

Berg centraal

"We starten met een aanlooproute van een kilometer door de Bergstraat en dan zullen de lopers de berghelling trotseren. De berg krijgt zo zijn verdiende centrale plek in het parcours. En we kunnen bovenedien bedrijven in stijl ontvangen: in onze joggerszone kunnen ze voor hun deelnemers een tent huren. Om 18 uur zal Heist Zingt de fakkel overnemen op het podium van Hestival."

Pak geld bespaard

"Omdat we hetzelfde weekend delen, waren die twee verschillende podia erg inefficiënt", vertelt Katrien De Roover van Hestival. "Door de samenwerking benutten we onze infrastructuur optimaal. Nu is er dus één podium met de bijbehorende randanimatie.


"De opbouw en de afbraak doen we samen en natuurlijk hebben we ook meer mensen", vult Vercammen aan. "En uiteraard besparen we een pak geld."


Meer informatie over de twee evenementen vind je op www.hestival.be en www.heistlooptenzingt.be.