Woonzorgcentrum Heilige Familie even ontruimd na brandje

Een brandweerwagen voor de brandweerkazerne in Heist-op-den-Berg.
Tim Van der Zeypen Een brandweerwagen voor de brandweerkazerne in Heist-op-den-Berg.
Woonzorgcentrum Heilige Familie op de Westerlosesteenweg in Heist-op-den-Berg werd zondagmiddag kort ontruimd nadat een brandje was uitgebroken in de kelder. Het medisch interventieplan werd afgekondigd, maar er was nooit gevaar.

Het vuur ontstond in de kelder aan de stookplaats, wat de nodige rookontwikkeling veroorzaakte. “Onze medewerkers hebben de brand geblust nog voor de brandweer ter plaatse was”, zegt Tania Stalmans, afgevaardigd bestuurder van de groep waartoe Heilige Familie behoort.

Intussen werd het honderdtal bewoners geëvacueerd. Dat verliep volgens Stalmans rustig. De evacuatie bleek uiteindelijk niet nodig. “De brandweer heeft onmiddellijk gezien dat evacuatie niet nodig was en de mensen weer mee naar binnen begeleid.”

De oorzaak van de brand is vermoedelijk een technisch defect, maar dat moet een firma nog uitmaken. De brand- en rookschade beperkt zich tot de stookplaats en de kelder. “Eigenlijk hebben onze bewoners er weinig van gemerkt, afgezien van het feit dat ze even naar buiten moesten”, besluit Stalmans.

Het medisch interventieplan werd afgekondigd. “Uit voorzorg”, zegt burgemeester Luc Vleugels, “maar uiteindelijk is dat niet nodig gebleken”.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.