Vrijwilligers brengen Heistse zwerfkatten naar Dierenbescherming Mechelen

KRISTIEN BOLLEN

Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg heeft twee vrijwilligers aangesteld om de zwerfkattenproblematiek aan te pakken. De twee vrijwilligers zullen kattenvallen uitzetten en de gevangen dieren naar Dierenbescherming Mechelen voeren. “Het lokale bestuur heeft in het kader van dierenwelzijn al verschillende samenwerkingsovereenkomsten lopen om verloren en loslopende dieren op te vangen. Voor de zwerfkattenproblematiek loopt een overeenkomst met Dierenbescherming Mechelen. Burgers staan zelf in voor het transport van en naar Dierenbescherming Mechelen. Daar worden de dieren gesteriliseerd, waarna ze terug worden vrijgelaten op de plaats van herkomst. In 2018 zijn er zo 160 katten overgebracht naar het asiel, waarvan 53 kittens. Kittens kunnen niet opnieuw losgelaten worden, maar worden in gastgezinnen geplaatst. Voor sommige burgers is het echter niet mogelijk om zelf katten te vangen en deze naar Mechelen te brengen. Daarom beslist het college om twee vrijwilligers aan te stellen. Het lokale bestuur zal ook een oproep doen bij de Heistenaren om opvanggezin voor kittens te worden”, klinkt het. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wesley Kenis

    Veel eten zorgt voor veel katten. Als je nu het aantal katte. Verminderd dan kan hun eten zich vermeenigvuldigen en dan binnen 5vjaar word er weeral gezaagt dat er teveel ratten en muizen rondlopen. Natuur houd zichzelf in stand ZONDER dat de mens tussen komt.

  • Walter Nees

    Hoe kunnen zij weten dat het geen huiskat is die in de val zit. Worden zij gecheckt of ze een chip hebben en teruggebracht naar de eigenaar.