Vader runt familiebedrijfje dat cannabis verkocht: parket eist tot achttien maanden cel

Tim Van der Zeypen
Vijf mensen hebben zich vanochtend moeten verantwoorden voor het verhandelen van cannabis gedurende zo’n anderhalf jaar. De vijf hadden volgens het parket verschillende afnemers in Heist-op-den-Berg, Leuven en Kessel-Lo. Ze riskeren celstraffen van negen tot achttien maanden effectief.

Aan het hoofd van de bende stond de vader van een gezin. “Hij dealde samen met zijn vrouw, zoon en schoondochter”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot op zitting maandag. Alle vier moesten zich vanochtend samen met hun hoofdleverancier komen verantwoorden voor de rechter in Mechelen. Naast de gevorderde celstraffen riskeren ze ook nog geldboete tot 8.000 euro. 

Slechts twee personen daagden op. Zij hielden hun onschuld staande. “Mijn cliënt heeft hier niets mee te maken. Het gaat hier om woord tegen woord en er is gewoon te veel twijfel”, klonk het bij de advocaat van 29-jarige uit Wilsele. Zij was volgens het parket de hoofdleverancier van de drugs. Zij vroeg net zoals een andere aanwezige beklaagde (53) de vrijspraak. “Ook bij mijn cliënt werden er nooit bezwaren elementen aangetroffen. De huiszoeking en het telefonie-onderzoek leverden beiden niets op”, besloot de advocate. 

Een vonnis volgt op 21 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.