Twintiger krijgt werkstraf na vechtpartij
aan hamburgerkraam

De correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.
David Legreve De correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.
De Mechelse rechter Suzy Vanhoonacker heeft Neal V.D.H. uit Hulshout schuldig bevonden aan slagen en verwondingen. Hij kreeg een werkstraf van 65 uur en een geldboete van 800 euro. 

De twintigjarige uit Hulshout bezocht de jaarmarkt van Heist-op-den-Berg in juni 2018. Toen hij aan het wachten was aan een hamburgerkraam, kreeg hij het aan de stok met een man die voor hem stond. “De man sloeg zijn slachtoffer twee keer in het gezicht. Het slachtoffer liep een gebroken neus op”, klonk het bij openbaar aanklaagster Lieselotte Claessens begin mei. De twintiger verklaarde aan de rechter dat er een woordenwisseling was ontstaan omdat hij in dronken toestand struikelde, tegen de tegenpartij botste en een elleboogstoot uitdeelde omdat het slachtoffer boos zou hebben gereageerd. Het parket vorderde een celstraf van zes maanden, maar daar ging de rechter niet op in. Zij gaf hem een tweede kans met de werkstraf, maar die moet hij wel binnen het jaar uitvoeren. Zo niet riskeert hij alsnog een celstraf. Aan zijn slachtoffer moet hij een schadevergoeding van iets meer dan 3.500 euro betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.