Twintig straten krijgen opknapbeurt

Het gemeentebestuur neemt dit jaar een twintigtal wegen onder handen. Het gaat om herstellingen aan zowel asfalt als aan betonplaten.


"Naar jaarlijkse gewoonte stellen wij ieder jaar een programma op voor wegenwerken. Dit jaar worden deze asfaltwegen aangepakt: L. Carréstraat, Kleistraat, Bogaardenstraat, Canadadreef, Masheikedreef, de Jaarmarktstraat, Achterheideweg, Eugene Wouterstraat en Binnenweg, Hallaaraard en Bernum", vertelt schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld). "Daarnaast worden er kleinere plaatselijke herstellingen uitgevoerd. De slechte wegdelen worden dan weggeschraapt en nieuw asfalt wordt geplaatst."


De raming voor de asfaltherstellingen bedraagt 419.500 euro. De gemeente telt ook 346.000 euro neer voor herstellingen aan betonplaten op het grondgebied. "Er wordt gewerkt op de Isschotweg, Grasheideweg, Kapelstraat, Pachterslei, Godinstraat, Bosweg, Vogelroedestraat, Rozendaelstraat, Hallaarstraat, Spoorwegstraat en Heistsebaan. Er kunnen meerdere betonplaten vervangen worden binnen dezelfde straat. In de Pachterslei, Kapelstraat, Klokputten, Bernum, Rozendaelstraat, Wiekevorstsesteenweg en Gommerijnstraat moeten betonplaten opgeperst of gestabiliseerd te worden. De Kleine Steenweg, tussen Blindejennestraat en Oude Aarschotsebaan, worden de betonplaten hersteld en gestabiliseerd. De betonverharding wordt afgefreesd om een nieuw effen wegdek te krijgen. (AVH)