Twintig maanden cel voor verhandelen van speed

thinkstock
De rechter in Mechelen heeft de dertigjarige Jordy S. uit Heist-op-den-Berg veroordeeld tot een celstraf van twintig maanden effectief. De dertiger stond vorige maand terecht voor het verhandelen van speed.

Ontkennen deed hij niet, maar hij probeerde de situatie wel te kaderen. “Ik deed het om voor mezelf te kunnen zorgen”, aldus S. tegen rechter Suzy Vanhoonacker. “Ik ben in de steek gelaten door de maatschappij. Wat moest ik anders doen?” De drugshandel kwam aan het licht na het verhoor van een drugsgebruiker. Deze wees naar de dertiger uit Heist-op-den-Berg als dealer.

Observaties en een huiszoeking leverde cocaïne, cannabis en speed op. In zijn gsm werd er verder nog heel wat andere belangrijke informatie gevonden. Omdat hij eerder dit jaar ook al een keer bij verstek was veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden effectief, tilde het parket zwaar aan de nieuwe feiten.

De raadsman van S. Vroeg een straf met uitstel op zitting. “Stuur hem naar de gevangenis en zijn situatie wordt nog uitzichtlozer”, aldus meester Bart Vanmarcke. De rechter ging hier niet op in en legde hem naast een effectieve celstraf van twintig maanden ook nog een geldboete van 8.000 euro op. 

Of er beroep zal worden aangetekend tegen het vonnis, is nog niet bekend. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.