Twee chauffeurs zwaargewond

HERENTALSESTEENWEG UREN DICHT NA CRASH LIJNBUS EN TRUCK

De bus van De Lijn is rijp voor de schroothoop.
Antoon Verbeeck De bus van De Lijn is rijp voor de schroothoop.
Bij een zwaar verkeersongeval op de Herentalsesteenweg zijn gisteren twee gewonden gevallen. Het ging om de bestuurders van een vrachtwagen en van een lijnbus zonder passagiers. Ze zijn zwaargewond. De rijbaan bleef ruim drie uur afgesloten voor het verkeer.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.30 uur donderdagnamiddag. Een vrachtwagen is tegen de autobus van De Lijn gereden. De bus was kort voordien nog ingezet voor het vervoer van leerlingen van een school. Gelukkig zaten er op het moment van het ongeval geen kinderen meer in de bus.


Hoe het ongeval kon gebeuren, is voorlopig nog niet bekend. Zeker is wel dat de autobus rijp is voor de schroothoop. De hele linkerkant van het voertuig is zwaar beschadigd. De flank is helemaal weggerukt. De autobus kwam ter plekke tot stilstand, de vrachtwagen strandde verderop in een weide.

De vrachtwagen, die was geladen met een container, kwam tot stilstand in een weiland.
Antoon Verbeeck De vrachtwagen, die was geladen met een container, kwam tot stilstand in een weiland.

Brokstukken

De ravage was bijzonder goot. Niet enkel lagen de brokstukken over de hele rijbaan, de Herentalsesteenweg was besmeurd met een smurrie. De lokale politiezone van Heist-op-den-Berg kwam ter plaatse en sloot de rijbaan tussen de Broekstraat en de Hulshoutsesteenweg volledig af voor het verkeer. Het doorgaand verkeer moest een lokale omleiding volgen. De brandweerzone Rivierenland kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen.


Bij het ongeval raakten twee personen gewond. Het ging om respectievelijk de bestuurder van de autobus en de chauffeur van de vrachtwagen. De brandweer heeft hen geëvacueerd. Nadien heeft medisch personeel zich over de slachtoffers ontfermd. "Beiden liepen zware verwondingen op. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis van Lier", luidde het gisteravond bij de hulpdiensten. "Geen van beiden verkeert evenwel in levensgevaar."


Om de omstandigheden van het ongeval verder te onderzoeken nam de politie contact op met de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. Die stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Onder meer als gevolg van het onderzoek van de deskundige bleef de rijbaan een lange tijd afgesloten. Pas na de vaststellingen van de deskundige kon de rijbaan opgeruimd worden. Ruim drie uur na het ongeval kon de rijbaan opnieuw opengesteld worden voor het verkeer.