Tiener met beperking moet blijven wachten op persoonlijk assistentiebudget

Janosch en zijn vader Gert
Marc Aerts Janosch en zijn vader Gert

De ouders van de 14-jarige Janosch Dupont, de jongen met een beperking die al bijna tien jaar wacht op een persoonlijk assistentiebudget, worden binnenkort door het Agentschap Jongerenwelzijn gecontacteerd om hun situatie te bespreken. Vader Gert stuurde begin dit jaar een open brief aan Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) om de lange wachttijd aan te kaarten. “We hebben Jongerenwelzijn gevraagd de ouders van Janosch te bellen en hun situatie toe te lichten. Ik heb begrepen dat ze inderdaad en helaas nog wel op wachten zijn aangewezen. Ze doen wel al beroep op schoolvervangende dagopvang, reden waarom anderen voor hen prioriteit krijgen die nog geen zorg of ondersteuning krijgen”, aldus Nico Krols, woordvoerder van Jo Vandeurzen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Elvira De Weerd

    raar, het komt in de krant en krijgen dan wel ineens een antwoord. Ik hoop voor jullie familie Dupont dat je vlug alles hebben wat jullie nodig hebben.

  • Zjeppe Fierens

    Van Deurzen schiet , als goede tjeef zijnde, schromelijk tekort in zijn functie. Dit is gewoonweg schandelijk te noemen!