Ter Speelbergen krijgt subsidie van provincie voor verkeersveiligheidsproject

De buiitengewone school Ter Speelbergen
RV/Provincie Antwerpen De buiitengewone school Ter Speelbergen
De buitengewone onderwijsinstelling Ter Speelbergen in Heist-op-den-Berg heeft van de provincie een subsidie van 1.000 euro gekregen voor een verkeersveiligheidsproject.

Het provinciebestuur maakte zopas bekend dat 25.000 euro verdeeld wordt over negen initiatieven rond verkeersveiligheid voor schoolkinderen. Ter Speelbergen valt dus ook ‘in de prijzen’. Met de toelage – die kadert in het 10 op 10-label – kunnen de betrokken scholen fietsen en ander oefenmateriaal aankopen.

“Op de speelplaats van hun school kunnen kinderen oefenen om hun trap- en stapvaardigheden te automatiseren”, zegt gedeputeerde van Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA). “Als ze zich dan later op de baan begeven, zijn ze beter voorbereid om hun aandacht op de verkeerssituatie te vestigen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.