Spoorwegstraat voortaan deels enkelrichting

rv

De Spoorwegstraat in Heist-op-den-Berg kent voortaan een inrijverbod vanuit de Hoge Brugstraat. Zo geldt er in een deel van de straat eenrichtingsverkeer.  De komst van een nieuw voetpad tussen de Hoge Brugstraat en de Oude Gendarmeriestraat en de toekomstige realisatie van de fietsostrade is de aanleiding van de wijziging, die eind vorig jaar door het toenmalig schepencollege werd goedgekeurd. “Door de aanleg van het voetpad wordt de straat te smal voor kruisend autoverkeer. Bovendien moet deze nieuwe verkeerssituatie het sluipverkeer tegengaan. Op termijn zal ook de toekomstige fietsostrade door de Spoorwegstraat lopen waardoor een meer autoluwe omgeving wenselijk is. Om de interne circulatie binnen het woongebied zo weinig mogelijk te verstoren, werd bewust gekozen om het gedeelte waar éénrichtingsverkeer geldt zo kort mogelijk te houden, namelijk tussen Hoge Brugstraat en Oude Gendarmeriestraat”, deelt de gemeente mee. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • annie laureys

    politiekers denken altijd te laat

  • WENDY VERMETTEN

    Ze hadden het beter enkelrochting in de andere kant gemaakt, hier is duidelijl niet over nagedacht, nu moet je idd ver omrijden om aan station te geraken! Zr is trouwens al een deeltje enkelrichting waarom dat niet gewoon doortrekken, van station richting schaatsbaan kon daar toch al niet, dus hou die enkele richting dan aan!!!

  • gunther scheers

    Ja en nu moet iedereen nog langer aanschuiven aan het licht. Ze hadden beter eerst dat kruispunt aangepakt. Als er een auto moet afdraaien kunnen er mischien 2 auto's door en het is terug rood