Sms-actie Mathis dicht aan gewenste bedrag: “Dachten dat na Pia iedereen het had gehad met sms’jes sturen”

Mathis Geens
pict. by Bert Van den Broucke © Photo News Mathis Geens
De inzamelingsactie via sms voor kankerpatiëntje Mathis Geens uit Booischot (Heist-op-den-Berg) heeft zijn effect niet gemist. Ondanks een technische panne bij de operator, die nog steeds niet opgelost is, kwamen er al 60.000 sms’jes binnen. De ouders zijn nog zo’n 20.000 euro van de noodzakelijke 182.000 euro verwijderd. “Ik dacht dat iedereen na Pia het wel gehad had met sms’jes sturen. Dit is echt wonderbaarlijk”, aldus mama Annick.

In totaal hebben de ouders van Mathis, 17 maanden oud, 182.000 euro nodig voor een levensreddende immuuntherapie. Enkele weken geleden leek het een ‘mission impossible’ te zijn. Een actie via Facebook bracht, voorlopig toch, een aardige 25.000 euro op. Dit weekend gooiden ouders Glen Geens en Annick Tielemans het over een andere boog en traden ze met de opstart van een sms-actie in de voetsporen van de ouders van Pia. Resultaat tot nu toe: 60.000 sms’jes. “Ongelooflijk. We zijn echt overdonderd door het resultaat”, reageert mama Annick. “Ik dacht dat na Pia iedereen het wel een beetje gehad zou hebben met sms’jes voor een goed doel, maar niets is minder waar. Je hebt echt geen idee van hoe overweldigend dit is. Dit is echt wonderbaarlijk. Wij zijn iedereen ontzettend dankbaar.”

Mathis en zijn mama Annick
Photo News Mathis en zijn mama Annick

Nog 20 à 30.000 euro

Een sms met de vermelding ‘Mathis’ richting 6045 kost je 2 euro. Of die bijdrage ook effectief naar de ouders van Mathis gaat is nog niet duidelijk. “De vzw Belgisch Kinder Kanker Steunfonds heeft de actie mee opgezet en gaat vandaag of morgen contact opnemen met de provider. Krijgen we per sms 2 euro dan zitten we zo’n 20 à 30.000 euro van die 182.000 euro vandaag. Er is nog actie op Facebook, de scholen waar ik en Glen werken hebben ook een aantal acties op poten gezet en ook de meter en crèche van Mathis doen hun duit in het zakje. Ik dacht dat we zeker tot april volgend jaar zouden bezig zijn met het verzamelen van fondsen, maar deze sms-actie heeft alles een boost gegeven. Of we hiermee meeliften op het succes van Pia? Er zijn op sociale media personen die het woord ‘profiteren’ hebben laten vallen, maar hoe kan je in dit geval nu van profiteren spreken. De actie voor Pia was zo’n groot succes; dat kon voor ons evengoed een nadeel zijn. Gelukkig draait het anders uit.”

Technische panne

Hoewel er heel wat geld binnenkwam, kon de actie nog succesvoller zijn. Een technische panne stak vandaag stokken in de wielen. Heel wat sms’en kwamen niet aan. “Door technische problemen bij de operator is de sms-actie tijdelijk gepauzeerd. Sms’en is momenteel niet mogelijk. Zeer vervelend, maar dit ligt niet in onze handen. We proberen de mensen zo goed mogelijk in te lichten en vragen geduld”, zegt Patrick Hubeau van het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds. Als blijkt dat de sms-actie meer geld opbrengt dan noodzakelijk, zullen de ouders van Mathis een bedrag overstorten naar andere goede doelen.

AVH38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Vervaeck

  Ben uw mening toegedaan Olivier van cronenburg. We hebben al teveel gehoord in het verleden. En, 'by the way', die artiesten en BV's die altijd komen optreden voor de zogezegd goede doelen, komen die gratis optreden? Ik denk het niet hé. Ik wil graag openheid, een open boekhouding. Bewijs en ""blijf"" bewijzen dat het er eerlijk aan toegaat is mijn boodschap.

 • nico lesage

  Kinderen zijn een zwak punt . Daar kan men misbruik van maken op hun kap . Maar als het waar is zullen mensen sneller storten . Voor kinderen doen we sneller iets . Heb ook een sms gestuurd . Elk kind verdient een toekomst .

 • Fille Verbist

  Ik moet niks laten vallen door €2 te storten. En moest het wel zo zijn dan deed ik het nog. Zalig toch wetende dat je mee een kind hebt weten redden. Maar ik werp met geen stenen naar anderen, iedereen is vrij om te doen en laten wat hij of zij wilt. Maar als ik iemand kan overtuigen....DOEN!! Succes en sterkte voor Mathis en zijn ouders!!

 • Esther Di Falco

  Met heel mijn hart kleine vriend

 • serge vierendeels

  Vind dit prachtige initiatieven en ben blij voor de ouders en het kindjë, maar is het niet de wereld op zij kop. Moeten bedelen om uw kind te genezen terwijl deze farmabedrijven miljoenen winst maken en praktisch geen belasting betalen.