Schoenwinkel Grant wordt Chiro-shop

DE BANIER KIEST VOOR BERGSTRAAT

Liske Van Loo, Jo Sels en Agnes Van Herck aan het pand waar De Banier zal komen.
Foto Legreve Liske Van Loo, Jo Sels en Agnes Van Herck aan het pand waar De Banier zal komen.
Voormalig schoenenwinkel Grant in de Bergstraat krijgt volgend jaar een nieuw leven als De Banier, een specialist in knutselproducten en Chiromateriaal. Het groot aantal Chiro's in de Bergstraat deed de keten voor Heist-op-den-Berg kiezen. "Een zaak in Heist is een mooie opportuniteit", klinkt het.

Schoenen Grant staat sinds 2013 leeg en gaf de laatste jaren onderdak aan het pop-upproject 'Het Voorwoord Alter Ego' en een 'Fair Café'. In maart volgend jaar krijgt het een vaste invulling als hobbywinkel De Banier. De Banier telt momenteel winkels in alle Vlaamse provinciehoofdsteden, Mechelen, Turnhout, Brussel, Aalst, Sint-Niklaas en Roeselare. "We waren al een tijdje van plan om een extra winkel te openen en gingen al op onderzoek in Kortrijk. Tot we vorig jaar een mooi aanbod kregen van de familie Grant, eigenaars van het gebouw in de Bergstraat en bovenal mensen met een groot Chirohart. We zaten snel op dezelfde golflengte", zegt Jo Sels van De Banier.

Niet in Kortrijk

Uiteindelijk besloot De Banier te investeren in een filiaal in Heist-op-den-Berg, in plaats van één in Kortrijk. Daar zijn verschillende redenen voor. "De ligging is een troef. We kregen massa's positieve signalen over de Bergstraat. Het is een aangename winkelstraat met leuke winkels en gratis parkeren. Ook het feit dat er veel jeugdbewegingen actief zijn in het Heistse speelde een rol in onze keuze. Heist-op-den-Berg en haar buurgemeenten tellen erg veel sterke Chirogroepen. We waren er snel van overtuigd dat een zaak in Heist een mooie opportuniteit is."

Opening in maart

"Momenteel wordt het gebouw gerenoveerd door de eigenaar in samenspraak met De Banier. Boven de winkel komen er twee appartementen. De aannemer verwacht klaar te zijn tegen het einde van januari. Daarna neemt een ploeg van De Banier het over. Eerst wordt een volledige winkelinrichting geplaatst, vervolgens krijgen 10.000 producten een plaatsje. Iedereen die creatief materiaal of ideeën zoekt, zal er zijn gading vinden. Als je creatieve honger niet te stillen is, kan je deelnemen aan één van onze workshops in ons atelier achteraan de winkel. Er komt ook een ruime Chirohoek, waar kledij kan gepast worden of je een Chirogeschenk kan kiezen."


De feestelijke opening van De Banier staat gepland op zondag 18 maart. "De winkels in de Bergstraat zijn dan open voor het Lentefestival. Het volledige programma voor die dag ligt nog niet vast, maar klanten mogen zich verwachten aan extra kortingen, een drankje, demonstraties en animatie", klinkt het.