Restorecensie Punch

De mooie veranda van Punch springt meteen in het oog.
Annelin Marien De mooie veranda van Punch springt meteen in het oog.
We hebben onze trein gemist. ‘Taxi vake’ brengt mijn zus en mij die avond dan maar naar Punch in Heist-op-den-Berg. “Amai, dat ziet er ferm uit!”, zegt onze grootvader. De grote glazen veranda springt meteen in het oog. Door ons trein-akkefietje zijn we een beetje te laat voor onze reservatie, maar het personeel onthaalt ons heel vriendelijk, en we krijgen tot onze blijdschap een tafeltje toegewezen in die ‘ferme’ veranda. 

Als aperitief bestellen we beiden een mojito (€ 11). Erg goedkoop vind ik dat niet, maar we krijgen wel waar voor ons geld. We toosten met een gigantisch glas van de heerlijke cocktail. 

Als voorgerecht neemt mijn zus een trio van hapjes (€ 9,50) en ik Gandaham-kroketten (€ 15,50). Het trio van hapjes bestaat uit geitenkaasrolletjes, gemarineerde groenten en kaviaar van tomaten. Het bordje ziet er wel fancy uit, maar volgens mijn zus is dit voorgerechtje geen hoogvlieger. De geitenkaasrolletjes zijn wel smakelijk, maar de groentjes zijn niet lekker gemarineerd. De ‘tomatenkaviaar’ blijkt een chic woord voor tomatensaus. Mijn Gandaham-kroketten daarentegen zijn uitstekend. Ze zijn duidelijk vers gemaakt en er zit een smakelijk slaatje bij. Mijn zus mag wel een halve kroket proeven van mij. 

(lees verder onder de foto)

De gandahamkroketten en het bijhorende slaatje zijn een schot in de roos.
Annelin Marien De gandahamkroketten en het bijhorende slaatje zijn een schot in de roos.
het trio van hapjes stelt ietwat teleur.
Annelin Marien het trio van hapjes stelt ietwat teleur.

Hoewel er na ons voorgerecht - het is intussen 19.30 uur en maandagavond - niet heel veel tafeltjes meer zitten die nog geen hoofdgerecht hebben gehad, komt de vriendelijke ober vragen of ze met het hoofdgerecht nog even moeten wachten. Zulke kleine sympathieke gebaren kan ik appreciëren, zo hebben we het gevoel dat we absoluut nog niet weg moeten en rustig onze tijd mogen nemen, hoewel wij de laatste tafel zijn die nog eten moet. Maar het mag vooruit gaan. Niet veel later komt de ober een pasta Punch (€ 19) en een steak met champignonroomsaus en aardappel in de schil (€ 24) brengen. De steak is voor mijn zus. Het vlees is nog rood en bloederig, zoals ze het graag heeft. De aardappel in de schil is een beetje overkookt, maar de champignonsaus is lekker. De pasta Punch, met currysaus, wokgroenten en kip, is leuk gepresenteerd met wat verse kroepoek. De wokgroentjes zijn nog heerlijk knapperig en de currysaus is mild. De hoofdgerechten zijn geslaagd. 

(lees verder onder de foto)

De Pasta Punch is leuk gepresenteerd met wat kroepoek, de groentjes zijn nog lekker knapperig.
Annelin Marien De Pasta Punch is leuk gepresenteerd met wat kroepoek, de groentjes zijn nog lekker knapperig.
Steak met aardappel en champignonroomsaus: zoals het hoort.
Annelin Marien Steak met aardappel en champignonroomsaus: zoals het hoort.

Om af te sluiten nemen we nog een sabayon (€ 16 voor twee personen) met Marsala, een Siciliaanse zoete wijn. We krijgen opnieuw elk een gigantische coupe. De sabayon is super: heel luchtig, zeker niet te weinig Marsala, en er zit een grote bol vanille-ijs in. De ober verklapt ons dat het ook zijn lievelingsdessert is. 

We sluiten onze avond in de veranda van Punch tevreden af.

(lees verder onder de foto)

De sabayon met Marsala - een zoete Italiaanse wijn - komt in aanzienlijke coupes mét een bol vanille-ijs.
Annelin Marien De sabayon met Marsala - een zoete Italiaanse wijn - komt in aanzienlijke coupes mét een bol vanille-ijs.

Adres

Kattestraat 6

2220 Heist-op-den-Berg

015/65.34.31

www.punchheist.be

Openingsuren

Alle dagen open vanaf 11.00 uur

Maandag vanaf 9 uur

Zondag vanaf 10 uur

Woensdag is sluitingsdag

Prijzen

Voorgerechten: € 5 - € 16,50

Hoofdgerechten: € 13,50 - € 28

Desserts: € 5,50 - € 16

Scores

Eten: 7/10

Bediening: 8,5/10

Comfort: 7/10
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.