Recensie La Cita: topgerechtjes bij een gemoedelijke sfeer

In de Bergstraat in Heist-Op-Den-Berg stappen we het gezellige en stijlvolle interieur van La Cita binnen. In het Spaans klinkt ‘De Afspraak’ al veel chiquer, en die toon zet La Cita de hele avond door. Het is een gezellige, toegankelijke brasserie, maar de gerechten zijn zeker een chic restaurant waard. Prijs-kwaliteit dik in orde, en we krijgen topgerechtjes bij een gemoedelijke sfeer.
La Cita
Annelin Marien La Cita

Als aperitief bestellen we een mojito en een kirr royal. Die zijn meteen al een schot in de roos: de mojito is goed gemaakt en leuk geserveerd in een bokaal, en bij mijn kirr royal krijg ik een kleine fruitsaté. Als voorgerecht beslissen we om twee tapas te delen: parmezaankroketjes en patatas bravas. Een goede keuze, al hadden het er misschien wel drie of vier mogen zijn. De tapas worden gebracht in kleine pannetjes, met lekkere sausjes: een leuke twist aan de traditionele Spaanse voorgerechtjes.

Mojito en Kirr royal
Annelin Marien Mojito en Kirr royal
Tapas als voorgerecht
Annelin Marien Tapas als voorgerecht

Als hoofdgerecht kies ik voor tonijn tataki (kleine stukjes kort geroosterde tonijn), mijn tafelgenoot neemt tagliata van filet pure (in plakjes gesneden filet pure). Als we onze borden voor de neus krijgen, zijn we positief verrast: we krijgen gerechten die we in een chiquer restaurant zouden verwachten. En ook de smaak zit goed: zowel de tonijn als de filet pure zijn perfect gebakken, en dat is niet altijd gemakkelijk als het om de bakwijze bleu gaat. Het vlees is heel mals, en er zit een lekkere balsamicodressing bij. Bij de tonijn komen asperges, die ook perfect zijn.

Tonijn tataki
Annelin Marien Tonijn tataki
Tagliata van filet pure
Annelin Marien Tagliata van filet pure

En dan moet de grootste verrassing van de avond nog komen. We twijfelen of we nog een dessert willen, maar opeens draait de tafel achter ons zich naar ons toe, waar de eigenaar met zijn vrouw zit te eten, en biedt een moelleux van het huis aan. “Ik ging dat toch niet meer opeten”, legt hij uit. Daar zeggen wij natuurlijk geen ‘nee' tegen! Wij hebben geluk dat we naast de eigenaar zijn gaan zitten, en eten onze moelleux met smaak op. Ook hier valt niets op aan te merken: opnieuw mooi gepresenteerd, en net lopend genoeg. Wij hebben een leuke avond achter de rug, en al verwacht ik me niet meteen opnieuw aan een gratis dessert, wij komen hier zeker nog eens terug!

Moelleux
Annelin Marien Moelleux

Contactgegevens:

Bergstraat 1252220 Heist-op-den-Berg

015 24 90 76

Openingsuren:

7 dagen op 7 open, van 11:30 uur tot 23:45 uur (maandag en zondag vanaf 9:30 uur)

Prijzen:

Voorgerechten: €5 - €18,5

Hoofdgerechten: €12 - €28

Nagerechten: €5,5 - €10

Scores:

Eten: 8/10

Bediening: 8/10

Comfort: 8/10

Sterren: 4/5
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.