Radio Apollo raadpleegt advocaat in strijd voor zendfrequentie

Radio Apollo gaat een advocaat inschakelen om de beslissing van Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) aan te vechten. De minister deelde vorige week zendvergunningen uit aan lokale radio's, maar Radio Apollo, die dit jaar zijn 35ste verjaardag mocht vieren, bleef met lege handen achter.

Radio Apollo zal vanaf volgend jaar niet meer te horen zijn op de vaste frequentie 106.8 FM. De radiozender uit Wiekevorst verloor de frequentie aan Radio RGR na een beslissing van minister Gatz.

Alleen voor jongeren

De mensen achter Radio Apollo gaan nu raad vragen bij een advocaat. "We willen de minister vragen waarom het allemaal zo plots moest gebeuren en of er niet kan gewacht worden tot wanneer het digitaal uitzenden op punt staan. Daarnaast vragen we hem ook om ons dossier opnieuw te bekijken. Als we nu zo in de lijst van gunstig geëvalueerde radio's kijken, is alles vooral naar jongeren toe beslist. Mogen de andere mensen dan niet van muziek kunnen genieten in een regionale context? Hier wordt een sociale ontmoetingsplaats via 106.8 FM en op ons uitzendadres zomaar van de kaart geveegd. Dit zijn menselijke drama's."


Aan stoppen denkt Radio Apollo nog niet. Eerder dit jaar mocht de zender 35 verjaardagskaarsjes uitblazen. Als het aan de medewerkers ligt, worden er dat volgend jaar 36. "Er zijn nog een twintig frequenties die nog geen radiozender hebben. Zo zijn er in Herenthout en Herentals beschikbaar. We gaan bekijken wat daar mogelijk is. In het slechtste geval gaan we verder als een zender met uitzendingen via het internet." (AVH)