Politie kreeg vorige jaar 384 meldingen van loslopende dieren

MECHELEN - In Mechelen moest de politie al een keer uitrukken voor losgebroken koeien. (ARCHIEF)
David Legreve MECHELEN - In Mechelen moest de politie al een keer uitrukken voor losgebroken koeien. (ARCHIEF)
De politiezone Heist-op-den-Berg roept diereneigenaars op om te voorzien in goede omheiningen en deze regelmatig te controleren. “Zo kunnen we de kans op loslopende dieren verkleinen”, luidt het bij de lokale politiezone. “Loslopende dieren vermijden is jammer genoeg niet volledig mogelijk.” 

De politie in Heist-op-den-Berg kreeg afgelopen jaar in totaal 384 meldingen in verband met loslopende dieren. “Dit kan gaan van huis- tot weidieren. Vaak gaat het honden maar gelet op het landelijke karakter van onze zone gaat het soms ook om klein of groot vee”, gaat de politiezone verder. Naast het controleren van de omheiningen, roept de politie ook voorbijgangers op om hen zo snel mogelijk op te bellen indien ze een loslopend dier zien rondlopen. “En indien mogelijk ook de exacte locatie door te geven. Vaak kan het om een dier gaan dat verloren is gelopen en waarnaar men op zoek is. Een foto nemen van het dier, als het veilig kan, mag ook altijd”, besluit de politiezone. “Bij het aantreffen van een loslopend dier zoeken wij onmiddellijk naar een chip of andere vorm van identificatie en zullen wij de eigenaars zo snel mogelijk contacteren.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.